Karierno svetovanje za športnike

arhiv >>

Karierno svetovanje za športnike

Program je namenjen vsem vrhunskim športnikom, ki si želijo pridobiti dodatna znanja in sposobnosti za uspešno prihodnost po športni karieri,vsem mladim vrhunskim športnikom, ki se največkrat premalo zavedajo pomembnosti razvoja celostne osebnosti (izobrazba in šport).

 

Program zaposlovanja športnikov

Športna tekmovanja zahtevajo izredno velik osebni vložek, kar športnikom dopušča zelo malo ali skoraj nič časa za pripravo na življenje po športni karieri. Dejstvo je, da mnogi športniki zaključijo športno kariero v zrelih letih, kar pomeni težje vključevanje na trg dela, še posebej če upoštevamo, da mnogi med njimi nimajo ustrezne izobrazbe. Z Razvojnim programom zaposlovanja športnikov Adecco športnikom pomaga pri ustvarjanju nove kariere. Program se prilagodi vsakemu športniku posebej, v osnovi pa bo obsega štiri korake:

Prvi korak
je seminar na temo Prehod v zaposlitev, ki ponuja psihološko podporo in vodeno analizo osebnih znanj in sposobnosti. Vključuje pripravo orodij za prijavo na delovno mesto kot je življenjepis, predstavitveno pismo in igrani razgovor.

Drugi korak vključuje osebnostno analizo s poudarkom na motivaciji, sposobnostih, potrebnem usposabljanju, finančnih potrebah, geografski mobilnosti in razpoložljivosti.

                                                  

Tretji korak
se osredotoča na definiranje športnikovega profesionalnega profila, ciljev in potrebnega usposabljanja ali izobraževanja. Pripravimo osebni razvojni načrt in vadimo razgovore s potencialnimi delodajalci, da pripravimo športnike za poslovno okolje.

Četrti korak se osredotoča na zaposlitev. Kandidate vključimo v izobraževalne tečaje in jih predstavimo sodelavcem v Adecco poslovalnicah glede na geografsko regijo, ki jih zanima. Kot potencialne sodelavce jih predstavimo Adeccovim naročnikom.

V Programu zaposlovanja profesionalnih športnikov je od leta 2005 do januarja 2007 na svetovni ravni sodelovalo približno 1000 športnic in športnikov. Program poteka v 15 državah, tudi Sloveniji, kjer smo v omenjenem obdobju sodelovali s 65 športnicami in športniki.


- PROGRAM ZAPOSLOVANJA ZA BIVŠE PROFESIONALNE ŠPORTNIKE
  (Adecco Athlete Career Programme (.pdf dokument))

Sponzorji