”POZOR! MINE!” - Ozaveščanje o nevarnosti min

arhiv >>

”POZOR! MINE!” - Ozaveščanje o nevarnosti min

Mine sodijo med najnevarnejša orožja, saj je njihova izdelava enostavna in poceni, pojavljajo pa se predvsem na revnejših področjih, ki so že sicer slabše ekonomsko razvita in potrebujejo dodatno pomoč. So eno izmed najzahrbtnejših razstreliv, saj ne izbirajo svojih žrtev: poškodujejo tudi nedolžne, med njimi kar 70 odstotkov otrok, mlajših od 15 let, ne glede na raso, veroizpoved, socialni in ekonomski položaj, spol, videz ali starost.

Izredno pomembno je, da so tudi nogometaši s svojimi pozitivnimi podobami v javnosti del kampanij, ki prispevajo k večji prepoznavnosti in informiranosti ljudi o problemu.

Projekt v letu 2013


Na pobudo podpredsednika organizacije FIFA, princa Alija Bina Al Husseina, se je akciji o ozaveščenosti o minah (”Danger! Mines!”) ob 4. aprilu, mednarodnem dnevu ozaveščanja o nevarnosti min, pridružil tudi SPINS s svojimi člani, nogometaši 1. SNL. V kampanji želijo s pomočjo nogometa o nevarnostih min seznaniti ogrožene otroke, sirijske begunce v Jordaniji, in za problem vzbuditi večjo pozornost tudi drugod po svetu. Izobraževalno gradivo z najpomembnejšimi sporočili in slikovnim materialom bodo tako pripravili tudi ob sodelovanju slovenskih nogometašev, ki se bodo v naslednjem mesecu slikali ob oznakah za minska polja.
 
Sponzorji