Rožnati oktober

arhiv >>

Rak na dojki ni samo v Sloveniji, temveč tudi v svetu, sovražnik številka ena, ko govorimo o tej zahrbtni bolezni pri ženskah. Pri projektu »Rožnati oktober« sodeluje tudi Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki s svojimi prostovoljkami na dogodkih opozarja na enega največjih problemov današnje družbe.

S pomočjo Društva onkoloških bolnikov Slovenije poskuša SPINS predvsem opominjati na samopregledovanje ter redne obvezne preglede za ženske, po 50. letu starosti.

 

Vsebina projekta

Vsebina

V letu 2010 in 2011 je akcija potekala skozi celoten mesec oktober na vseh tekmah 1. SNL. Vsi igralci so v tem mesecu, na levi strani nad grbom nosili nalepko roza pentlje, ki simbolizira boj proti raku dojke.

Prav tako, je imela vsa spremljevalna ekipa na in ob igrišču pripete roza pentlje. Pobiralci žog in rezervni igralci, so nosili roza majice s sloganom projekta. Pred stadioni so klubi zagotovili mesta, kjer so imele prostovoljke Društva onkoloških bolnikov Slovenije možnost predstavitve vsebin, prav tako pa so gledalcem ob nakupu vstopnice podarile roza pentljo in letak.


Časovnica

Projekt  "ROŽNATI OKTOBER" se izvaja skozi celoten mesec oktober, v katerem naj bi bile zajete vse tekme Prve lige, v tem časovnem obdobju.


Za slikovne utrinke s projekta, kliknite tukaj !

Sponzorji