Rožnati oktober

arhiv >>

Rak na dojki ni samo v Sloveniji, temveč tudi v svetu, sovražnik številka ena, ko govorimo o tej zahrbtni bolezni pri ženskah. Pri projektu »Rožnati oktober« sodeluje tudi Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki s svojimi prostovoljkami na dogodkih opozarja na enega največjih problemov današnje družbe.

S pomočjo Društva onkoloških bolnikov Slovenije poskuša SPINS predvsem opominjati na samopregledovanje ter redne obvezne preglede za ženske, po 50. letu starosti.

 

Prednosti projekta

Če se osredotočimo na ozaveščanje javnosti, ta projekt oziroma njegova vsebina hitro preraste okvire bolnišnic in obolelih ljudi, saj se pojavi na športnem dogodku, ko tega ljudje ne pričakujejo. Tako šokira, opozori in pripravi človeka, da začne o tej problematiki razmišljati pozitivno in ne nujno tragično.

Prednost, ki jo je potrebno omeniti je, da ne potrebujemo veliko finančnih sredstev, da bi dosegli večjo ciljno skupino, kot s posamičnimi akcijami društev in njihovimi različnimi samostojnimi poskusi ozaveščanja. Združeni zmoremo več in bolje!

Sponzorji