”Sodnik sezone”

arhiv >>

”Sodnik sezone”

V želji, da bi raven sojenja v prvi slovenski nogometni ligi (Prvaliga.si) dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, smo na Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) realizirali idejo, s katero si želimo spodbuditi sodnike, k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu.

Projekt nosi naslov »Sodnik sezone«, lotili pa smo se ga po vzoru nekaterih tujih nogometnih sindikatov, kjer je ocenjevanje sodnikov s strani nogometašev, že dobro ustaljena praksa.

O projektu


SPINS je z začetkom državnega prvenstva, v sezoni 2012/2013, uvedel ocenjevanje za “Sodnika sezone”, kjer bodo nogometaši izbirali najboljšega in najslabšega sodnika v 1. SNL.

Kot omenjeno so v projektu aktivno vključeni nogometaši, ki so vsekakor pristojni za realno in kritično oceno sodniškega dela na igrišču. Z glasovanjem nogometaši oblikujejo javno podobo in oceno posameznega sodnika na področju njegovega delovanja. Namen akcije je izboljšati kvaliteto in objektivnost dela slovenskih nogometnih sodnikov.

Po vsaki končani tekmi 1. SNL, kapetani obeh moštev, predstavnikom sindikata SPINS podajo oceno o kakovosti opravljenega dela sodniške ekipe oziroma glavnega sodnika.

Nogometaši v 1. SNL, sodnike ocenjujejo na lestvici od 1 do 5, kjer pomeni


:

1 zelo slabo sojenje
2 slabo sojenje
3 dobro sojenje
4 zelo dobro sojenje
5 odlično sojenje


Projekt se trenutno ne izvaja.

 

 

 

 

Vse galerije

Foto galerije

Sponzorji