SPINS XI

Izbor najboljših nogometašev sezone, s strani profesionalnih nogometašev, članov SPINS, se je pričel leta 2004, ko je na naslov sindikata SPINS prispelo 216 veljavnih glasovnic.

Prva uradna razglasitev je bila izvedena na skupščini SPINS, in sicer 29. maja 2004. Sprva se je glasovalo le o najboljšemu nogometašu v Sloveniji, naslednje leto pa se je po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, izbiralo tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.

Kasneje so bila izboru dodana glasovanja za najboljšega slovenskega nogometaša sezone in najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige.

O glasovanju za SPINS XI


Nagrada za najboljšega nogometaša oziroma nogometašico sezone je v svetu že dolgo ena najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo tudi soigralci/-ke in nasprotniki/-ce svojim stanovskim kolegom/-icam, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.

O GLASOVANJU ZA NAJBOLJŠE NOGOMETAŠE

Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je prvič odvil leta 2004. Sprva so nogometaši glasovali le za najboljšega v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. Z leti so bila zaradi velikega zanimanja javnosti in nogometašev samih, izboru dodana tudi glasovanja za najboljše nogometaše po posameznih igralnih mestih, najboljšega slovenskega nogometaša sezone, najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige in najboljšo nogometašico sezone v Sloveniji.
 
V letošnjem letu bomo priča že XV. izboru najboljših nogometašev sezone in III. izboru najboljših nogometašic sezone.
 
 
OBDELAVA PREJETIH PODATKOV
 
Glasovi, ki se bodo zbirali preko internega glasovanja SPINS in spletnega glasovanja, v katerega bo vključena javnost, se bodo sešteli in delili po odstotkih, in sicer:

  • NOGOMETAŠI IN TRENERJI (50 %)
  • DRUŠTVO ŠPORTNIH NOVINARJEV SLOVENIJE (25%)
  • JAVNOST/NAVIJAČI (25%) 


Pri glasovanju za 2. SNL in 1. SŽNL letos še ni vključena javnost, niti novinarji.
 
 
PRIREDITEV NOGOMETNA GALA SPINS XI 2019
 
Nominirance za najboljše nogometaše bomo objavili na novinarski konferenci, 10. 5. 2019. Širši izbor najboljših po igralnih pozicijah zajema: 3 vratarji/-ke, 8 obrambnih igralcev/-k, 6 vezistov/-k in 6 napadalcev/-k. Ob tem bomo objavili tudi širši seznam najboljših nogometašev/-ic in trenerjev ter najlepših golov sezone 2018/2019 v Sloveniji.
 
Prireditev bo 19. 5. 2019 ob 20.00 uri, v SNG Opera in balet Ljubljana, s prenosom v živo na televizijski postaji Planet TV. Začetek dogodka je s prihodom gostov in “rdečo preprogo” predviden ob 18.00 uri.
 

 

Sponzorji