Intervjuji

< nazaj

Dare Vršič na Gala SPINS XI 2011

Datum: 14.12.2011

Dare, med izbranci za najboljšega nogometaša v Sloveniji ste tudi vi, kaj vam ta nagrada pomeni?
Bil sem tretji najboljši nogometaš v Sloveniji po izboru za sezono 2010/2011, in naziv mi pomeni še toliko več, saj kaj podobnega v karieri še nisem prejel. Če pogledam v kakšni situaciji sem bil pred tem, pa ima to priznanje še posebno moč.

Kaj pomeni taka prireditev za nogometaša?
To je edini dan, edini dogodek, kjer se srečamo vsi nogometaši iz prve lige in se lahko tudi malo pogovorimo o različnih temah. V bistvu je edini dogodek, ki ga imamo nogometaši  v prvi ligi v Sloveniji.

Nogometaši med prevenstvom verjetno ne razmišljate, da bi bili po koncu prvenstva razglašeni za najboljšega igralca prvenstva?
Vsekakor ne, ne vem kdo bi o tem razmišljal, razmišljaš le o svojih igrah, to pa pride samo od sebe. Glasove za najboljše nogometaše v Sloveniji so dali moji soigralci in nasprotniki in zato ima to priznanje tudi največjo težo.

Najboljši nogometaš je že drugić ćpostal Marcos Tavares, po vašem mnenju zasluženo?
Kot sem rekel, če da večina nogometašev v prvi ligi glas zanj, je to več kot zasluženo, kajti igralci so tisti, ki najbolj realno vedo, so tisti, ki vidijo in začutijo to kvaliteto na igrišču in ta je bila na najvišjem nivojumed vsemi igralci.

Ste tudi vi glasovali zanj?
Tega se točno ne spomnim, a vsekakor ga nisem mogel izpustiti.

Najlepša hvala.
Prosim.

 

Ostali intervjuji

Sorodni intervjuji

 • Verjamem, da bom v Mariboru dočakal ligo prvakov
  17.5.2012

  Verjamem, da bom v Mariboru dočakal ligo prvakov

  Kapetan Maribora Marcos Tavares in najboljši nogometaš v Sloveniji v letu 2011 je že vrsto let zaščitni znak vijoličastih, s katerimi je osvojil že kopico lovorik.

 • Upam, da bom igral do 40. leta
  17.5.2012

  Upam, da bom igral do 40. leta

  Dare Vršič je bil pred slabima dvema letoma v velikih težavah. Z Romunijo ni imel sreče. Bil je izigran. Vse skupaj je prišlo celo do tega, da je resno razmišljal o tem, da preneha z igranjem nogometa in se posveti trenerskemu poslu.

 • Mini intervju z Marcosom Tavresem
  2.6.2011

  Mini intervju z Marcosom Tavresem

  Za najboljšega nogometaša sezone 2010/2011 v Sloveniji, je bil z veliko prednostjo izglasovan član nogometnega kluba Maribor, Marcos Tavares, s 27 % vseh glasov. To je, po letu premora, že druga njegova zmaga v tej kategoriji.

Sponzorji