Intervjuji

< nazaj

Selekcija SPINS je mnogim v pomoč

Datum: 17.5.2012

Sindikat SPINS za svoje člane, ki so brez kluba, že kar nekaj časa organizira treninge in tudi prijateljske tekme, kar je nogometašem v veliko pomoč pri iskanju novega kluba. Takšnih je bilo doslej že mnogo, eden izmed tistih, ki je treniral v organizaciji SPINS, je tudi Rok Elsner.

‘’Ko mi je poleti leta 2009 potekla pogodba z Interblockom, se nisem uspel dogovoriti za podaljšanje. Priključil sem se selekciji SPINS in treniral nekajkrat na teden. Nato smo igrali na turnirju v Amsterdamu, kjer smo dobro zastopali barve Slovenije in prišla je prva ponudba s Poljske. Bil sem na preizkušnji pri Wisli v Krakovu, pustil sem dober vtis, a se nismo uspeli dogovoriti. Nato sem šel v Kuvajt, kjer sem igral leto dni, potem pa za pol leta še na Norveško. Od januarja lani sem član Slaska iz Vroclava,’’ je izkušnjo s SPINS opisal 26-letni vezist.

‘’V selekciji SPINS so vsi brez pogodbe, tudi trenerji, a za vse je urejeno na profesionalnem nivoju. SPINS ima v najemu igrišča, igralci dobijo tudi opremo. Vse je tako, kot si nogometaš lahko le želi. Zdaj sicer nimam več stikov s SPINS, a lahko rečem, da je bila moja izkušnja s slovenskim sindikatom zelo pozitivna,’’ pravi mlajši izmed bratov Elsner, ki se je na Poljskem odlično znašel.

‘’Igram redno, kar je najbolj pomembno. Nepomembno pa seveda ni niti to, da je v klubu vse dobro urejeno. Plača je redna in dosti višja, kot je bila v Sloveniji, mogoče kdaj zamuja kakšna premija, to pa je tudi vse. Liga je kakovostna, infrastruktura prav tako. To, da bo na Poljskem letos evropsko prvenstvo, je tamkajšnjemu nogometu prineslo veliko dobrega,’’ je še povedal Elsner, ki ima pogodbo s Slaskom sklenjeno do junija leta 2013, morda pa odide že prej. Za njim je odlična sezona, ki jo je kronal
z golom za zmago v zadnjem krogu nad Wislo v Krakovu, ki je Slasku prinesla naslov prvaka, na katerega je ta klub čakal dolgih 25 let.


‘’Najbolj je seveda pomembno, da smo zmagali in osvojili naslov, a gol, ki sem ga dosegel, je vsemu skupaj dal še dodatno težo. Zabijam malokrat, a ko se vpišem med strelce, zabijem lep ali pa pomemben gol. Tako je očitno naneslo, zaradi tega se seveda ne pritožujem,’’ je še povedal Elsner.

 

Ostali intervjuji

Sorodni intervjuji

Sponzorji