Novice

< nazaj

XIII. skupščina SPINS

Datum: 18.11.2020
Skupščine se je udeležilo 22 članov in članic sindikata, predstavnikov nogometašev klubov 1. SNL, predstavnica nogometašic 1. SŽNL in članice ženske nogometne A reprezentance (predstavnice profesionalnih igralk nogometa) ter predstavnika nogometnih trenerjev.
 
Zaradi upoštevanja priporočil in ukrepov za zajezitev epidemije virusa COVID-19, ki sta jih sprejela Vlada RS ter NIJZ, se je srečanje izvedlo v obliki videokonference, in sicer preko aplikacije ZOOM. 
 
Predsednik SPINS Dejan Stefanović je z uvodnim nagovorom otvoril 13. skupščino SPINS. Kljub razvoju in napredku sindikata SPINS, ki je z doseženimi večletnimi cilji dokazal, da spada med najbolj strokovne in inovativne sindikate v Evropi in svetu, je izpostavil obdobje posledic pandemije virusa Covid-19, ki v letu 2020 ne prizanašajo nikomur. Sindikat SPINS se je moral odpovedati ali v izjemno okrnjeni obliki izpeljati več odlično zastavljenih projektov, kot so Nogometna Gala SPINS XI, odbor legend (kjer so sodelovanje potrdili tudi vsi največji mediji), izbor enajsterice stoletja in hiše slavnih, itn. Vpliv posledic se je odražal tudi na precejšen zamik realizacije drugih vsebin sindikata, vključno s sklicem skupščine, ni pa v ničemer znižal raven zaščite pravic članov sindikata, ki so v precejšnji meri ohranili prihodke iz naslova pogodbenih obveznosti.
 
Skupščina je v nadaljevanju, v skladu s 17. členom statuta SPINS, opravila volitve v organe sindikata in potrditev članov upravnega odbora. Člani sindikata so predhodno prejeli v pregled in potrditev predlog liste kandidatov za izvolitev v organe, na katero pa niso imeli pripomb ali dopolnitev. Skupščina je soglasno sprejela in potrdila predlagane člane UO SPINS in njihove namestnike za sezono 2020/2021 in prav tako soglasno izvolila Dejana Stefanovića za predsednika sindikata, za naslednje mandatno obdobje.
 
Poleg formalnosti in internih vsebin sindikata, kot sta potrditev revidiranega finančnega poročila in pregled članstva ter članskih pravic, je skupščina obravnavala neizogibno aktualno tematiko v povezavi z ukrepi, ki so posledica pandemije virusa Covid-19, potrdila vsebino predloga sistemskih rešitev za pomoč športu po epidemiji Covid -19, bila seznanjena z vsebino in postopki implementacije prve enotne pogodbe za poklicne trenerje in ustanovitvijo delovnih skupin NZS, za odpravo nadomestil v nogometu in spremembo pravilnikov NZS o statusu igralcev in trenerjev ter prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za nogometašice A reprezentance NZS ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji. 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji