Novice

< nazaj

Avstralski nogometni reprezentantje se pogajajo za novo kolektivno pogodbo

Datum: 3.1.2007

Predstavniki avstralskega sindikata profesionalnih nogometašev so pričeli z novim krogom pogajanj za drugo kolektivno pogodbo avstralske nogometne reprezentance z avstralsko nogometno zvezo, ki naj bi veljala v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu za nogometno svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki.

Prva kolektivna pogodba, ki se je izkazala kot odličen način urejanja razmerij z nogometno zvezo, je veljala od leta 2004 ter se uspešno zaključila z zelo vidnim nastopom 'Socceroojev' na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Med drugim je urejala nagrade igralcem, različne vidike sponzorskih pojavljanj igralcev v okviru aktivnosti reprezentance ter druge oblike sodelovanja med PFA in nogometno zvezo.

V naslednjo kolektivno bo vključeno tudi dodatno zavarovanje reprezentantov za poškodbe po zgledu danskega sindikata, kjer je najvišja premija za nezgodo 800.000 EUR. Osnutke nove kolektivne pogodbe in proces pogajanj v Avstraliji je pred kratkim podrobneje spoznal predsednik SPINS Dejan Stefanović, ki se je v začetku meseca januarja 2007 mudil na tridnevnem obisku pri avstralskem sindikatu PFA v Sydneyu (na sliki s predsednikom PFA Brendanom Schwabom in avstralsko nogometno legendo Andyem Harperjem).

Spoznanja in rešitve iz Avstralije bodo vodilni v sindikatu SPINS poskušali prenesti tudi na odnose slovenske nogometne reprezentance z NZS, da bi našim najvidnejšim nogometašem zagotovili najboljše možne pogoje in predvsem 'mirno glavo' za pomembne nastope na svetovnih in evropskih nogometnih zelenicah.

povezava na spletno stran avstralskega sindikata PFA ...

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji