Novice

< nazaj

Iz medijev - Primer Pavlovič obstal, Hojčev šele začel

Datum: 11.10.2007

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Sindikat športnikov Slovenije (SŠS), v želji po čim večji varnosti in zaščiti igralcev, želi v slovenski prostor vnesti pravne normative, ki so v svetu bolj ali manj vsakdanjost.
Da stvari še zdaleč niso idealne, na kar sindikat nenehno opozarja, njihovi predlogi pa le stežka naletijo na razumevanje pri športnih zvezah ali klubih, je predsednik SPINS Dejan Stefanovič nazorno prikazal na dveh primerih, ko sindikat zastopa nogometaša Zorana Pavloviča in rokometaša Nejca Hojča.
'V samo vsebino primera se niti ne bi spuščal, saj je zadeva navsezadnje še v postopku. Vodstvo nogometnega kluba Interblock je uporabilo pravne možnosti, ki so mu bili na voljo in ki mu jih pravilnik dopušča," je pri primeru Pavlovič-Interblock uvodoma dejal predsednik sindikata, ki pa je želel predvsem opozoriti na nekatere nepravilnosti. Stefanovič se je namreč skliceval na zahteve krovne svetovne nogometne organizacije (FIFA), ki jih je že leta 2005 naslovila na vse nacionalne zveze, da slednje uskladijo delovanje komisij v smeri načela enakopravnosti, kar pomeni, da bi v komisiji, ki obravnavajo pravne razmere igralcev, bili vključeni tudi člani sindikata, kar bi omogočilo igralcem enakovreden pristop pri obravnavi.' (STA)
več...

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji