Novice

< nazaj

Konferenca o socialnem dialogu v Bruslju

Datum: 28.12.2006

Predsednik SPINS Dejan Stefanović je včeraj v Bruslju v stavbi največje evropske federacije sindikatov ETUC, na dobro obiskani zaključni konferenci o socialnem dialogu, predstavil razmere v državah Vzhodne Evrope. Težave in ovire, s katerimi se srečuje SPINS v Sloveniji, so podobne tudi v večini ostalih primerljivih držav Vzhodne Evrope, svetlo izjemo pa predstavlja Romunija, ki je v zelo kratkem času bistveno izboljšala svoj položaj. Končni rezultati konferenc jasno kažejo na korelacijo med razvitostjo socialnega dialoga v nogometu ter kakovostjo nogometa in organiziranosti nogometnih struktur v državi.
Socialni dialog v evropskem nogometu se je pričel pred tremi leti, poglavitne teme na zadnji konferenci pa so bile fiskalna harmonizacija, minimalne zahteve za enotno pogodbo ter meje avtonomije športnih organizacij znotraj prava EU.
Med govorniki so nastopili vsi vidnejši predstavniki najpomembnejših organizacij v evropskem nogometu, kot so, med drugimi, predsednik Združenja evropskih profesionalnih lig EPFL Emanuel Medeiros, predsednik G-14 Thomas Kurth, posebni svetovalec FIFA Jerome Champagne in s strani UEFA Alex Philips. Povabilu se je odzval eden od najuglednejših pravnih teoretikov s področja športnega prava profesor Stephen Weatherhill ter tudi nekdanji odvetnik v primeru Bossman Jean-Louis Dupont.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji