Novice

< nazaj

Najboljši slovenski nogometaš v letu 2006 je Ermin Rakovič

Datum: 2.12.2006

Člani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) so na 2. nogometni gali SPINS XI 2006 v ljubljanskem hotelu Mons izbrali najboljšega slovenskega nogometaša leta 2006. Prestižni naslov je romal v roke napadalcu Domžal Erminu Rakoviču, izbrana pa je bila tudi idealna enajsterica SPINS XI 2006. SPINS XI je edina prireditev v Sloveniji v organizaciji nogometašev za nogometaše in nogometne navdušence, ki naj bi na enem mestu združevala blišč in prestiž, ki ga nogomet že dolgo uživa drugod po svetu, hkrati pa naj bi povečevala ugled in zanimanje za nogomet v Sloveniji. Prireditve v Ljubljani so se udeležili nekateri najvišji predstavniki Nogometne zveze Slovenije, Združenja klubov 1. SNL in vseh slovenskih nogometnih prvoligašev, predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport ter Direktorata za šport, slovenskega gospodarstva in politike. Nagrade SPINS XI 2006 so prejeli:
Vratar: Jasmin Handanovič (Koper);
Branilci: Branko Ilič in Ivan Knezović (oba Domžale), Bojan Jokič (HiT Gorica), Fabijan Cipot (Maribor);
Zvezni igralci: Zajko Zeba (Maribor), Enes Demirović (HiT Gorica), Goran Arnaut (Primorje);
Napadalci: Ermin Rakovič in Zlatan Ljubijankič (oba Domžale), Valter Birsa (HiT Gorica).
Nogometaši prvoligaških in drugoligaških slovenskih klubov (hkrati tudi člani SPINS) so s svojimi glasovi določili za najboljšega v letu 2006 Ermina Rakoviča. Napadalec Domžal je po vrnitvi iz turškega Diyarbakisporja v ''rumeno-modrem'' dresu zaigral kot prerojen in s kapetanskim trakom povedel soigralce do jesenskega naslova in neverjetnih 14 točk prednosti pred zasledovalci. ''Najlepša hvala vsem, ki so glasovali zame. Še posebej bi se rad zahvalil očetu, ki je vedno verjel v moje nogometno znanje, ter ženi. Tega naslova ne bi osvojil brez pomoči soigralcev, ki so mi omogočili številne priložnosti,'' je povedal po razglasitvi najboljšega igralca strelec desetih zadetkov v jesenskem delu PrveLige Telekom Slovenije.

V roke je prejel čudovit pokal, za katerega je poskrbel slovenski športni dnevnik Ekipa, na odru pa mu ga je v prisotnosti ljubljanskega župana Zorana Jankoviča izročil glavni urednik Goran Obrez. ''Raka'' ima s klubsko upravo Domžal sklenjeno pogodbo, da lahko zapusti mesto ob Kamniški Bistrici ob ugodni ponudbi tujega kluba že v zimskem prestopnem roku. Bo ostal slovenski prvoligaški prostor v nadaljevanju sezone brez najboljšega nogometaša po izboru igralcev? Izkušeni napadalec je zamenjal na vrhu veznega igralca HiT Gorice Sašo Raniča, ki so ga njegovi stanovski kolegi razglasili za najboljšega na 1. nogometni gali SPINS XI 2004/05. Bralci in bralke Sportala ste izbrali izmed 23 kandidatov za najboljšega napadalca Valterja Birse, ki je bil zaradi nedeljske tekme 16. kroga francoskega prvenstva med Sochauxjem in Marseillom razumljivo odsoten. Mladi Primorec je bil izbran v idealno enajsterico po izboru SPINS XI 2006, njegov pokal pa je na odru prevzel kar njegov oče.

Domiselna prireditev v organizaciji Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je zbližala svet slovenskega prvoligaškega nogometa z bliščem elegance in glasbe. Udeležili so se jo najboljši prvoligaški nogometaši v Sloveniji, predstavniki vseh desetih klubov tekmovanja PrveLige Telekom Slovenije, vodilni delavci v slovenskem nogometu (Nogometna zveza Slovenije (NZS), Združenje prvoligašev, predstavniki pokroviteljev), pomembneži iz vrst gospodarstvenikov, nekateri župani, predstavniki Ministrstva za šolstvo in šport ter Direktorata za šport in številni nekdanji reprezentantje, na čelu s člani nepozabne ''zlate'' generacije.

Na odru se je zvrstilo nič koliko zanimivih gostov. Med podeljevalci so bili tako predsednik NZS Rudi Zavrl, predsednik Združenja prvoligašev Branko Florjanič, ''upokojeni'' nogometni sodnik Drago Kos, najlepša Slovenka Iris Mulej, nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Aleš Čeh, njegov soigralec iz zlatih časov Katančeve čete Miran Pavlin, nekdanji trener HiT Gorice Pavel Pinni ...

V zaključku se je še enkrat zahvalil gostom za čudovit večer predsednik SPINS Dejan Stefanovič in obljubil, da bo postal izbor najboljšega nogometaša v prihodnjih letih stalnica na slovenskem prostoru. Po vzoru na nekatere bolj nogometno razvite sredine (Anglija, Francija, Nizozemska ...) je nastala gala prireditev, ki bo predstavljala vsakemu izmed prvoligaških igralcev še večji motiv za boljše predstave. Poleg najboljšega nogometaša leta in najboljše enajsterice so izbrali še najboljšega posameznika v drugoligaški konkurenci. Naslov je osvojil napadalec Bonifike Dalibor Volaš, ki že preizkuša svoje znanje pri mestnem tekmecu Kopru.

Idealna enajsterica SPINS XI 2006:

Postavitev 4-3-3:
Vratar: Jasmin Handanovič (Koper);
Branilci: Branko Ilič in Ivan Knezović (oba Domžale), Bojan Jokič (HiT Gorica), Fabijan Cipot (Maribor);
Zvezni igralci: Zajko Zeba (Maribor), Enes Demirović (HiT Gorica), Goran Arnaut (Primorje);
Napadalci: Ermin Rakovič in Zlatan Ljubijankič (oba Domžale), Valter Birsa (HiT Gorica).

 

Več o izboru in prireditvi lahko najdete na spletnih straneh SPORTAL-a.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji