Novice

< nazaj

Na mednarodnem simpoziju razpravljali o nogometnih ”agentih”

Datum: 13.6.2019
Dogodek je bil organiziran na visoki ravni, z mnogo mednarodno priznanimi strokovnjaki iz držav Evropske unije. S uvodnim govorom so slušatelje pozdravili dekanja Pravne fakultete v Rijeki, Vesna Crnić Grotić, podžupan občine Rijeka, odgovoren za šport in kulturo, Renato Kostović in prorektorica univerze v Rijeki Marta Žuvić. Uvod v strokovni del seminarja je pripadel izkušenima, Richardu Parishu iz univerze Edge Hill v Veliki Britaniji in bivšemu nogometnemu reprezentantu Hrvaške, zdaj nogometnemu »agentu« Jurici Vranješu. Slednji je poudaril, da je njegova naloga v prvi vrsti izbrati nadarjenega oziroma perspektivnega nogometaša, ga usmerjati, mu svetovati in mu biti v podporo, ko to potrebuje. Denar po njegovem mnenju ni prvotnega pomena, saj se le na tak način lahko razvije pravi odnos med nogometašem in njegovim zastopnikom.
 
Uvodničarjem sta sledili dve okrogli mizi, v sklopu katerih je aktivno sodeloval tudi predsednik sindikata SPINS, Dejan Stefanović. Na prvem sklopu, ki se je navezoval predvsem na temo arbitraže v nogometu so sodelovali Andrea Cattaneo (Edge Hill), Jacobo Tognon (UNI v Padovi, arbiter CAS), Fabio Iudica (UNI v Milanu, arbiter CAS), Petra Pocrnić-Perica (HOK, arbiter NZS), Georgios Elmalis (BAT arbitraža v košarki) in Tomislav Kasalo (FIFA DRC), na drugem, na katerem pa so razpravljali o prihodnosti pravil nogometnih »agentov« pa Vanja Smokvina (Pravna fakulteta Rijeka), Stefano La Porta (FIGC), Tanja Peraković (HNS), Mladen Čičmir (NZS), Dejan Stefanović (WPA), Alexandra Gomez Bruinewoud (FIFPro), Luka Ivančić (NK Rijeka) in Roberto Branco Martins (EFAA).
 
Simpozij v Rijeki je bil zadnji v nizu mednarodnih srečanj, ki so se zvrstila v Londonu, Madridu, Kölnu in Malmöju. Strokovno poročilo in povzetek vseh srečanj bodo pobudniki projekta poslali na FIFA, UEFA in ostalim deležnikom v evropskem nogometu.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji