Novice

< nazaj

Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

Datum: 16.11.2021
Pandemija virusa Covid-19 je vplivala tudi na organizacijo in izvedbo generalnih skupščin svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO. Prvič po letu 2019 so se namreč člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, imeli možnost srečati v Parizu. Zbralo se je več kot 65 držav članic oziroma njenih predstavnikov nogometnih sindikatov. Ne zgodi se pogosto, da se skupščina začne s pozdravnimi besedami gostitelja, predsednika nacionalanega sindikata profesionalnih nogometašev (UNFP) in predsednika FIFPRO, Philippa Piata, hkrati. Slednji se po dveh uspešnih mandatih poslavlja z mesta predsednika organizacije. Nadomestil ga bo predsednik španskega sindikata profesionalnih nogometašev AFE, David Aganzo. Prisotne je nagovoril tudi generalni sekretar FIFPRO, Jonas Baer Hoffman. Kot je v navadi so sledile interne vsebine organizacije FIFPRO, in sicer potrditev zapisnika zadnje skupščine, predstavitev finančnega poročila 2020/2021 in načrtov za leto 2021/2022 ter sprejem novih držav članic FIFPRO, vključno z razglasitvijo držav kandidatk za članstvo.
 
Delegati, predstavniki glasu nogometašev, bodo v naslednjih dneh obravnavali nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. Tokratna skupščina je prav tako volilna, saj se bo za naslednje mandatno obdobje 2021-2025 potrjevalo novo vodstvo organizacije, predsednik in 18 članov izvršnega odbora, katerega član bo tudi predsedik SPINS, Dejan Stefanović.
 
V sklopu programa se bodo ob internih vsebinah FIFPRO tako zvrstila mnoga strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so predstavitev novosti in razvoja računalniške industrije, povezane z delovanjem in sofinanciranjem FIFPRO; predstavitev podrobne analize rezulatov in procesa glasovanja za najboljše nogometaše/-ice sveta WORLD11; strategija razvoja in napredek na področju ženskega nogometa; skrb za zdravje in dobro počutje nogometašev/-ic; primeri dobrih praks posameznih divizij znotraj organizacije; novosti v pravilnikih in zakonodaji, ki zadeva nogomet; interni sistem nadzora MDAS in nazadnje predstavitev ter nagraditev družbenokoristnih dejavnosti, ki so bile izpeljane v preteklem letu.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji