Novice

< nazaj

Reprezentanti odgovarjajo

Datum: 30.10.2010

Vodstvo SPINS v imenu reprezentantov zavrača navedbe predsednika NZS, s katerimi opravičuje odvzem nadomestil in katerih edini namen je, da omajejo ugled slovenske reprezentance, ki je v tem trenutku uvrščena na najvišjem mestu na FIFA lestvici v njeni zgodovini.

Reprezentanti predsedniku NZS nikoli niso obljubili, da v razgovore z NZS ne bodo vključevali SPINS-a, saj imajo vso pravico, da so člani sindikata ter da jih le ta zastopa, če si to želijo. Vsako pogojevanje te pravice s strani predsednika NZS je protiustavno in protizakonito.

Nadalje ni res, da je Robert Koren, kot kapetan in predstavnik reprezentantov, na sestanku s predsednikom NZS v Birminghamu 9. 3. 2010, le temu obljubil, da bodo reprezentantje organiziranim navijačem namenili finančno pomoč v znesku 50.000 evrov. Robert Koren je takrat le zatrdil, da bo predlog predsednika NZS prenesel reprezentantom ter ga o njihovi odločitvi naknadno obvestil. Da so besede kapetana reprezentance resnične, lahko potrdi tudi selektor reprezentance Matjaž Kek, ki je prisostoval sestanku.

Reprezentanje so si bili kasneje pri svoji odločitvi enotni, da navijačev ne bodo "kupovali" z denarjem, temveč s svojimi predstavami in odnosom na igrišču, kot so jih že do sedaj ter jih bodo na enak način poskušali še naprej. Še več, odločili so se, da bodo enkrat višji znesek od predlaganega, točneje 110.000 evrov, namenili v humanitarne in dobrodelne namene.

Vsa podtikanja s strani predsednika NZS še dodatno krepijo enotnost med reprezentanti, ki preko SPINS-a na tem mestu predstavnike NZS še enkrat pozivajo k ureditvi razmer v okviru socialnega dialoga in ne v medijih. Več kot očitno je namreč, da je bil sklep napisan za širšo javnost, ki pa se mora vprašati, kaj pomeni zadnja izjava predsednika NZS, da je njegova podpora stoodstotno na strani reprezentantov, oziroma trditev, da bi mu bil odstop z mesta predsednika NZS v veliko olajšanje?

Celotno besedilo izjave za javnost...

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji