Novice

< nazaj

Reprezentanti poslej pod zastopstvom SPINS

Datum: 28.7.2010

Na konferenci je med drugim povedano, da bo Spins prevzel zastopanje slovenskih nogometašev, ki nastopajo za A-reprezentanco. Pri Spinsu bodo pomagali pripraviti predlog pogodbe za naslednji štiriletni kvalifikacijski ciklus za evropsko in svetovno prvenstvo.

''Naš cilj je sporazumni dogovor v obojestransko korist, ne pa enostransko sprejeti pravilniki izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, kot je to nedavno sprejeti pravilnik o reprezentancah. Ne gre za izsiljevanje, ampak za socialni dialog,'' meni Stefanović in dodaja, da bo podlaga za zastopanje pooblastilo vseh reprezentantov, ki bo podpisano pred naslednjo prijateljsko tekmo proti Avstraliji: ''Pričakujemo sklenitev dogovora in podpis pogodbe z NZS še pred prvo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo.''

Ob tem so pri Spinsu tudi javno obsodili največjo opozicijsko stranko, ki ovira izgradnjo športnega kompleksa v Stožicah. ''Ker se nihče od odgovornih pri Olimpijskem komiteju Slovenije, NZS, KZS oziroma katerem koli združenju klubskih prvoligašev ni odzval na različne poskuse preprečitve dokončanja izgradnje ŠP Stožice s strani SDS, se čutimo poklicane, da to storimo sami,'' je dejal Stefanović. V SDS sicer pravijo, da ne nasprotujejo gradnji športnega parka Stožice, ter pravijo, da je problem nastal z izstopom najpomembnejšega investitorja gospodarskega dela projekta, srbske Delte, zaradi česar se je ob pomanjkanju zanimanja med zasebnimi investitorji, ki je posledica krize, povečal pritisk na državo za sodelovanje. A njihova dejanja govorijo ravno nasprotno. "Saj država mora aktivno podpreti projekt, kot je ŠP Stožice, nas le čudi, zakaj ga ne oziroma zakaj ga v tako majhni meri. Tu nam ni para v svetu!" še meni Stefanović.

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji