Novice

< nazaj

Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

Datum: 1.6.2022
V ponedeljek 30. maja, je španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino. Po uvodnem govoru predsednika AFE Davida Aganza je Infantino prevzel besedo in se zahvalil sindikatu za povabilo, izpostavil njegovo moč in zgodovino ter visoko raven španskega nogometa na mednarodnem prizorišču. Prav tako je pozitivno ocenil delo Aganza na čelu svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO. Infantino je kasneje v znak spoštovanja prejel najvišje odlikovanje AFE.
 
David Aganzo, predsednik AFE je v svojem govoru poudaril, da lahko združeni nogometaši, zvesti svojim načelom in idejam, dosežejo vse cilje, ki si jih zadajo. "Sindikat od vseh nas zahteva vsakodnevno vključenost in sodelovanje, saj bomo brez sindikata ranljivi za tiste, ki nas želijo razdeliti ali nam škodovati,” je dejal.  Navezujoč se na povedano je prisotne spomnil, da že dolgo potekajo različne dejavnosti, katerih cilj je škodovati ugledu AFE, spodkopati njegovo neodvisnost in škodovati njegovi javni podobi. 
 
V zadnjem letu se je sindikatu AFE pridružilo več kot 1000 nogometašev in nogometašic, zaradi česar se jim je predsednik tudi zahvalil za zaupanje.  Ob tem je poudaril in priznal, da je za upravni odbor sindikata velik izziv, dnevno delati z več kot 13.000 nogometaši. 
 
Predsednik FIFA, Gianni Infantino je dejal, da se je prvič udeležil skupščine kateregakoli sindikata profesionalnih nogometašev. Nad sprejemom in prestižnim priznanjem, ki ga je prejel ni skrival navdušenja. Dejal je, da je lahko sindikat AFE s svojim delom in pojavnostjo vzor vsem ostalim tovrstnim organizacijam.
 
Infantino je v svojem nagovoru izpostavil, da so nogometaši glavni akterji nogometa, zato je treba narediti vse, kar je mogoče, da bodo ti opravljali svoje delo v najboljšem okolju in z urejenim statusom.
 
Vse točke dnevnega reda skupščine, ki so bile predložene v potrditev članom, so bile sprejete z veliko večino. Nadaljnje vodenje sindikata s strani Davida Aganza in njegovega upravnega odbora je bilo odobreno z močno podporo 99,92 % članov. Točke dnevnega reda, ki so bile predložene v potrditev, so bile: poročilo in potrditev poročila o dejavnostih sindikata v letu 2021; zaključni račun za leto 2021 in bilanca stanja; načrt za proračunsko leto 2022; zahtevki za pomoč za pridobitev študijske štipendije in odvetniški stroški za leto 2022; odobritev gospodarskih prispevkov ali sponzorstev AFE športnim društvom, nogometnim šolam AFE, fundaciji AFE in drugim institucijam za leto 2022.
 
David Aganzo je napovedal ustanovitev nagrad AFE, ki bodo nagradile najboljše nogometaše v vsaki kategoriji, tako moške kot ženske. Od najvišje do najnižje ravni tekmovanja. Podelitev teh nagrad bo oktobra prihodnje leto, zmagovalce pa bodo izbrali njihovi kolegi/-ce na igriščih.
 
Napovedan je bil tudi podpis pogodbe z BeSoccerjem, eno najpomembnejših nogometnih platform na trgu, ki bo izvajala in razvijala spletno stran izključno za AFE, tako da bodo obiskovalci lahko dostopali do informacij katerega koli igralca, pa tudi do njihovih statističnih odatkov, infografik itn.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji