Novice

< nazaj

Enotnost in moč nogometašev prve španske lige

Datum: 23.8.2018
V sredo 22. avgusta so se na sedežu španskega sindikata profesionalnih nogometašev AFE srečali kapetani in drugi igralci, predstavniki klubov najvišjega ranga državnega tekmovanja, z namenom obravnave perečih vprašanj, ki jih zadevajo. ​Kapetani štirinajstih ekip, vključno s Sergiom Ramosom iz Real Madrida in Sergiom Busquetsem iz Barcelone so se zbrali, da bi razpravljali o najbolj izpostavljenih temah, kot so bile predvidene tekme in podpisani dogovor, ki jih LaLiga želi organizirati v Združenih državah, razpored tekmovanja in druga vprašanja, ki zadevajo igralce.

Na srečanju so igralci prenesli svojo polno podporo sindikatu AFE pri sprejemanju odločitev, za katere menijo, da so primerne in koristne za nogometaše. To zadeva tudi nujno srečanje upravnega odbora AFE in predstavnikov Lalige, z namenom rešitve vprašanj.
 
Če nogometaši v sklopu pogajanj ne dosežejo zadovoljivih sporazumov, so enotni, da bodo sprejeli ustrezne ukrepe. Igralci zahtevajo, da se njihov glas upošteva pri vsakem odločanju. Podporo nogometašem je izreklo tudi svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro.
 
Nogometaši so ogorčeni in razočarani nad nespoštljivim odnosom predstavnikov španske lige. ”Mi smo pripravljeni iti do konca,” je dejal David Aganzo, predsednik AFE. ”Nogometaši ne razmišljajo samo o denarju, mislijo tudi na zdravje in na naše navijače.” 
 
"Morali bi biti bolj razumni. Nepošteno je, da je brez naše vednosti podpisan petnajstletni sporazum z ameriškim multinacionalkami. Tukaj smo, da izboljšamo nogomet, ne igramo samo za denar. Če bi nas predhodno obvestili o tej nameri, bi se seveda pogovarjali, vendar ni bilo tako. Niso nas obvestili o ničemer in to ni prvič. Igralci pač niso naprodaj, ker ponavljam, ne razmišljajo samo o denarju," je zaključil.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji