Novice

< nazaj

Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči

Datum: 13.11.2012

Ironično je na pogorišču NK Nafta zrastel nov klub, NK Nafta 1903, ki se podobno kot NK Olimpija, neupravičeno baha z dolgo tradicijo nekdanjega kluba, čeprav obstaja šele nekaj mesecev. Pri tem seveda nova uprava in navijači pozabljajo na žalostno usodo nekdanjih igralcev kluba, ki so zaradi neizpolnjenih pogodbenih obveznosti pristali v hudi socialni stiski. Iz navedenih razlogov je vodstvo sindikata odobrilo izplačilo 10.000 EUR solidarnostne pomoči članom sindikata tega kluba, kar bo zadoščalo vsaj za delno poravnavo zaostalih terjatev.

Žal so leta in leta zahtev s strani sindikata SPINS o nujnosti ustanovitve posebnega sklada za poplačilo dolgov do igralcev še vedno tabu tema za večino klubov. Z novim vodstvom Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je, po besedah predsednika zveze, stališče do ustanovitve sklada spremenilo, kar je sindikat SPINS vzpodbudilo, da nameni dodatnih 10.000 EUR kot prispevek sindikata v sredstva sklada. Pričakuje se, da se bo v sklad v prvem letu nateklo preko 150.000 EUR. Že v tej tekmovalni sezoni, naj bi člani sindikata uživali bistveno večjo finančno varnost, v primeru propada katerega od klubov 1. ali 2. slovenske lige.

Spomnimo se, da je sindikat SPINS pred dvema letoma na podoben način pomagal igralcem NK Primorja, tedaj s prispevkom v višini 20.000 EUR. Žal smo bili edini, saj obubožanim igralcem na pomoč ni priskočilo niti Združenje klubov 1. SNL, niti NZS, kaj šele kateri od občinskih ali državnih organov. Ni odveč povedati, da so vse prijave igralcev v stečajno maso obeh klubov že vnaprej obsojene na popoln neuspeh. In potem se sprašujemo, zakaj tolikšen osip igralcev v slovenskih nogometnih klubih ter posledično zanemarljivo število navijačev na tekmah?

Za zaščito pravic slovenskih nogometašev je potrebno nekaj storiti in to takoj.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji