Novice

< nazaj

Članom SPINS zaradi propada NK Nafta 10.000 EUR pomoči

Datum: 13.11.2012

Ironično je na pogorišču NK Nafta zrastel nov klub, NK Nafta 1903, ki se podobno kot NK Olimpija, neupravičeno baha z dolgo tradicijo nekdanjega kluba, čeprav obstaja šele nekaj mesecev. Pri tem seveda nova uprava in navijači pozabljajo na žalostno usodo nekdanjih igralcev kluba, ki so zaradi neizpolnjenih pogodbenih obveznosti pristali v hudi socialni stiski. Iz navedenih razlogov je vodstvo sindikata odobrilo izplačilo 10.000 EUR solidarnostne pomoči članom sindikata tega kluba, kar bo zadoščalo vsaj za delno poravnavo zaostalih terjatev.

Žal so leta in leta zahtev s strani sindikata SPINS o nujnosti ustanovitve posebnega sklada za poplačilo dolgov do igralcev še vedno tabu tema za večino klubov. Z novim vodstvom Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je, po besedah predsednika zveze, stališče do ustanovitve sklada spremenilo, kar je sindikat SPINS vzpodbudilo, da nameni dodatnih 10.000 EUR kot prispevek sindikata v sredstva sklada. Pričakuje se, da se bo v sklad v prvem letu nateklo preko 150.000 EUR. Že v tej tekmovalni sezoni, naj bi člani sindikata uživali bistveno večjo finančno varnost, v primeru propada katerega od klubov 1. ali 2. slovenske lige.

Spomnimo se, da je sindikat SPINS pred dvema letoma na podoben način pomagal igralcem NK Primorja, tedaj s prispevkom v višini 20.000 EUR. Žal smo bili edini, saj obubožanim igralcem na pomoč ni priskočilo niti Združenje klubov 1. SNL, niti NZS, kaj šele kateri od občinskih ali državnih organov. Ni odveč povedati, da so vse prijave igralcev v stečajno maso obeh klubov že vnaprej obsojene na popoln neuspeh. In potem se sprašujemo, zakaj tolikšen osip igralcev v slovenskih nogometnih klubih ter posledično zanemarljivo število navijačev na tekmah?

Za zaščito pravic slovenskih nogometašev je potrebno nekaj storiti in to takoj.

Ostale novice

Sorodne novice

 • UO SPINS potrdil vsebino enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji
  12.1.2018

  UO SPINS potrdil vsebino enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji

  Včeraj so na redni seji člani upravnega odbora SPINS potrdili vsebino predloga enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji in izhodišč za pripravo kolektivne pogodbe o igranju nogometa v Sloveniji.

 • Obvestilo javnosti
  18.4.2012

  Obvestilo javnosti

  V ponedeljek, 17.4. 2012, je imel sindikat SPINS v prostorih ZSSS v Ljubljani, razširjeno sejo upravnega odbora v povezavi z napovedanimi ukrepi zoper Nogometno zvezo Slovenije (NZS).

 • Konec poklicnega nogometa v Sloveniji
  24.2.2012

  Konec poklicnega nogometa v Sloveniji

  Novo izvoljeni Upravni odbor SPINS že na svoji prvi seji šokiran nad ravnanjem Združenja 1. SNL in NZS.

 • Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči
  1.6.2011

  Nogometašem NK Primorje SPINS namenil 20.000 EUR solidarnostne pomoči

  Nevzdržno stanje, v katerem so znašli nogometaši prvoligaškega kluba NK Primorja, je člane Upravnega odbora SPINS prepričalo, da so sprejeli sklep, s katerim so igralcem iz sredstev SPINS namenili 20.000 evrov solidarne pomoči.

 • Garancija članom SPINS
  16.11.2010

  Garancija članom SPINS

  Upravni odbor sindikata je na ponedeljkovi seji sprejel spremembo pravilnika o solidarnostni pomoči, ki članom letno namenja najmanj 20.000 EUR.

Sponzorji