Novice

< nazaj

Pod okriljem SPINS tudi ženske igralke nogometa in nogometni trenerji

Datum: 18.5.2015
V sredo 13. 5. 2015 je bila pred prestižno prireditvijo Nogometna Gala SPINS XI, v Grand hotelu Union v Ljubljani, izvedena tudi redna, deveta, skupščina Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.
 
Vsebina skupščine je bila vezana predvsem na spremembo statuta SPINS, s katero je sindikat pod svoje okrilje članstva poleg nogometašev registriranih pri Nogometni zvezi Slovenije ali pri katerikoli drugi nacionalni nogometni zvezi, sprejel tudi nogometašice, ki so registrirane pri Nogometni zvezi Slovenije ali pri katerikoli drugi nacionalni nogometni zvezi in trenerje, ki delujejo na področju nogometa. Posledično se je v svoji sestavi, za eno predstavnico ženskih igralk nogometa in dva predstavnika trenerjev, razširil tudi upravni odbor SPINS.  Omenjeni pobudi so prisotni nogometaši podprti soglasno, brez vzdržanega glasu ali glasu proti.
 
Članom skupščine je vodstvo SPINS predstavilo tudi aktualne podrobnosti usklajevalnih sestankov z državnimi inštitucijami, povezanih z izvedbo Zakona o premostitvenem zavarovanju poklicnih športnikov. Nogometaši so bili seznanjeni s predvidenimi spremembami vsebine zakona, predvsem z načinom obračuna prispevkov v premostitveni sklad in odmikom začetka delovanja le tega, na 1. september 2015.
 
V imenu trenerjev je kasneje na prireditvi spregovoril tudi Bojan Prašnikar, ki je pozdravil odločitev vodstva sindikata in enotno podporo nogometašev. Na vabilo sta se odzvali tudi članici ženske nogometne reprezentance, ki sta se udeležili prireditve in druženja z najboljšimi nogometaši v Sloveniji.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro
  20.6.2019

  Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro

  Na izredni generalni skupščini organizacije FIFPro je prisotnih 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Povod za sklic izredne skupščine so aktualne interne vsebine, o katerih mora odločati skupščina organizac

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Nogometna Gala SPINS XI 2016
  12.5.2016

  Nogometna Gala SPINS XI 2016

  V torek, 17. maja ob 19.00 uri, bo v veliki dvorani GH Union v Ljubljani Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) na svoji tradicionalni prireditvi podelil nagrade najboljšim nogometašem v sezoni 2015/2016.

 • Jubilejno skupščino, ob 50 obletnici FIFPro, gostil Amsterdam
  13.12.2015

  Jubilejno skupščino, ob 50 obletnici FIFPro, gostil Amsterdam

  Redno letno skupščino svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRo, je ob 50 obletnici te organizacije, gostil Amsterdam.

 • Skupščina evropske divizije FIFPro v Bolgariji
  15.6.2015

  Skupščina evropske divizije FIFPro v Bolgariji

  Pretekli teden je bila v Bolgariji, natančneje v Sofiji, ob prisotnosti vseh držav članic evropske divizije FIFPro, izvedena redna skupščina.

Sponzorji