Novice

< nazaj

Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

Datum: 18.11.2021
Pariz, prestolnica Francije, gosti generalno skupščino FIFPRO, s prisotnimi 70 državami, ki predstavljajo več kot 52000 profesionalnih nogometašev in nekaj manj kot 4000 nogometašic. Med pomembnejšimi internimi vsebinami, ki so jih člani skupščine obravnavali, je bila vsekakor potrditev kandidatov v organe FIFPRO, tako na svetovni kot evropski ravni.
 
Kot smo že pisali je svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, v skladu z novim statutom, razširilo sestavo izvršnega odbora iz 13, na sedaj 18 članov. Eden izmed njih je tudi predsednik SPINS, Dejan Stefanović, ki je mesto člana izvršnega odbora, kjer je že bil član med leti 2009 in 2017, zopet zavzel po štiriletnem premoru.
 
18 članski izvršni odbor pa je v Parizu izbral tudi pet predstavnikov, ki bodo v naslednjem mandatu dopolnili sestavo izvršnega odbora evropske divizije organizacije FIFPRO. Poleg dveh ženskih predstavnic, Mile Hristove iz Bolgarije in Karin Sendel iz Izraela, so izbrali tudi legendo italijanskega nogometa Damiana Tommasija; Boobyja Barnesa, bivšega angleškega nogometaša, dolgoletnega predstavnika sindikata PFA in predsednika evropske divizije FIFPRO ter Dejana Stefanovića, predsednika SPINS. Slednji bo imel tako kot član svetovnega in evropskega izvršnega odbora FIFPRO priložnost tvornega sodelovanja pri upravljanju politike nogometa in sodelovanja v delovnih telesih FIFA ter UEFA.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji