Novice

< nazaj

Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

Datum: 18.11.2021
Pariz, prestolnica Francije, gosti generalno skupščino FIFPRO, s prisotnimi 70 državami, ki predstavljajo več kot 52000 profesionalnih nogometašev in nekaj manj kot 4000 nogometašic. Med pomembnejšimi internimi vsebinami, ki so jih člani skupščine obravnavali, je bila vsekakor potrditev kandidatov v organe FIFPRO, tako na svetovni kot evropski ravni.
 
Kot smo že pisali je svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, v skladu z novim statutom, razširilo sestavo izvršnega odbora iz 13, na sedaj 18 članov. Eden izmed njih je tudi predsednik SPINS, Dejan Stefanović, ki je mesto člana izvršnega odbora, kjer je že bil član med leti 2009 in 2017, zopet zavzel po štiriletnem premoru.
 
18 članski izvršni odbor pa je v Parizu izbral tudi pet predstavnikov, ki bodo v naslednjem mandatu dopolnili sestavo izvršnega odbora evropske divizije organizacije FIFPRO. Poleg dveh ženskih predstavnic, Mile Hristove iz Bolgarije in Karin Sendel iz Izraela, so izbrali tudi legendo italijanskega nogometa Damiana Tommasija; Boobyja Barnesa, bivšega angleškega nogometaša, dolgoletnega predstavnika sindikata PFA in predsednika evropske divizije FIFPRO ter Dejana Stefanovića, predsednika SPINS. Slednji bo imel tako kot član svetovnega in evropskega izvršnega odbora FIFPRO priložnost tvornega sodelovanja pri upravljanju politike nogometa in sodelovanja v delovnih telesih FIFA ter UEFA.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji