Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World XI 2013

Datum: 13.1.2014
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World XI 2013, je tudi letos sodelovalo več deset tisoč profesionalnih nogometašev iz 68 držav sveta, med njimi tudi okoli 400 slovenskih nogometašev, članov SPINS. 

Najbolj prestižna nagrada, o kateri odločajo nogometaši sami, je bila podeljena na slavnostni prireditvi FIFA Ballon d’Or Gala v Zürichu. Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2013, FIFA FIFPro World XI 2013, sestavljajo štirje nogometaši FC Barcelona, trije nogometaši FC Bayern München, dva nogometaša kraljevega kluba iz Madrida in dva nogometaša PSG iz Pariza. Med njimi je tudi pet novih obrazov: Manuel Neuer, Thiago Silva, Philipp Lahm, Frank Ribéry in Zlatan Ibrahimović.

FIFA FIFPro WORLD XI 2013

Vratar:
- Manuel Neuer (Nemčija, Bayern München)

Obrambni igralci: 
- Daniel Alves (Brazilija, Barcelona)
- Thiago Silva (Brazilija, PSG)
- Philipp Lahm (Nemčija, Bayern München)
- Sergio Ramos (Španija, Real Madrid)

Vezni igralci:
- Franck Ribéry (Francija, Bayern München)
- Andrés Iniesta (Španija, Barcelona)
- Xavi (Španija, Barcelona)

Napadalci: 
- Lionel Messi (Argentina, Barcelona)
- Cristiano Ronaldo (Portugalska, Real Madrid)
- Zlatan Ibrahimović (Švedska, PSG)

Tukaj si lahko ogledate video.

Zmagovalca prireditve sta vsekakor Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta se v najboljšo enajsterico sveta uvrstila že sedmič zapored (2007-2013). Xavi se je med enajst najboljših uvrstil šestič, Andrés Iniesta petič.

Če se ozremo eno leto nazaj, opazimo, da letos med najboljšimi ni španskega vratarja Ikerja Casillasa. Po petih zaporednih uvrstitvah med letoma 2008 in 2012, je tokrat zasedel drugo mesto. Prav tako po treh zaporednih letih v ekipi ni Gerarda Piquéja, ki je bil tokrat šesti in po dveh Xabija Alonsa, ki je zasedel šele deveto mesto. Medtem, ko sta si Marcelo, tokrat sedmi in Radamel Falcao, peti, mesto med najboljšimi prigrala le v lanskem letu.

Preden so javnosti izdali ime najboljšega nogometaša v letu 2013, so ikoni brazilskega nogometa Peléju, podelili nagrado izjemnega pomena, in sicer za najboljšega nogometaša 20. stoletja. Prav tako, so podelili nagrado najboljši nogometašici preteklega leta - to je postala Nemka, Nadine Angerer.

Najbolj prestižno nagrado večera je osvojil Cristiano Ronaldo, ki je po nekaj zmagovitih letih Lionela Messija, zopet sedel na prestol najboljšega nogometaša na zemlji.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji