Novice

< nazaj

FIFA objavila drugo izdajo komentarja k Pravilniku o statusu in prestopih igralcev FIFA (RSTP)

Datum: 11.11.2021
Prva izdaja komentarja, ki jo je leta 2007 objavila FIFA, je bila orodje za dopolnitev Pravilnika FIFA o statusu in prestopih igralcev (RSTP), ki je bil prvič sprejet leta 2001, in sicer po sodelovanju in pogajanjih med svetovno nogometno zvezo FIFA in Evropsko komisijo.
 
Komentar RSTP je ključen dokument, ki bo v vsebinskem smislu podpiral nacionalne zveze, klube, igralce, lige in pravne strokovnjake, pri zagotavljanju dosledne uporabe RSTP, na področju globalne politike nogometa.
 
V počastitev objavi je FIFA včeraj izvedla delavnico z dvema panelnima razpravama in sodelovanjem Giannija Infantina, predsednika FIFA ter Maria Montija, komisarja EU za konkurenco, v času sprejetja RSTP leta 2001.
 
Na tej povezavi si lahko ogledate komentarje k FIFA RSTP 2021, v angleškem jeziku.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji