Novice

< nazaj

Montevideo gostil generalno skupščino FIFPRO 2022

Datum: 30.10.2022
Več kot 140 delegatov, ki predstavljajo sindikate profesionalnih nogometašev pod okriljem FIFPRO in igralce po vsem svetu, se je pretekli teden zbralo v Montevideu v Urugvaju, na generalni skupščini FIFPRO 2022. Tridnevni dogodek, na katerem sta bila prisotna tudi predstavnika sindikata SPINS, in sicer njegov predsednik in član izvršnega odbora FIFPRO Dejan Stefanović in Marko Levovnik, je sindikatom ponudil priložnost oblikovati strategijo in akcijske načrte organizacije FIFPRO za obdobje 2022/2025, tudi na podlagi izredno plodnih delavnic na temo vodenja, organizacije, trženja ter enakosti, raznolikosti in vključenosti.
 
Generalna skupščina je članom še izraziteje dala priložnost, da se povežejo z drugimi sindikati z vsega sveta, pa tudi na sestankih oddelkov. "Smo v državi, kjer ljudje živijo nogomet z odličnimi igralci in čudovito zvezo," je ob gostovanju dejal predsednik FIFPRO David Aganzo."Svet nogometa se spreminja. Sindikati morajo imeti svoje mesto v nogometu. Nogometaši morajo biti zastopani v sindikatu in mislim, da je treba pravice igralcev prepoznati – so najpomembnejši del tega športa," dodaja Aganzo.
 
"Zopet gostimo več kot 140 ljudi in fantastično je, da jih združimo in spodbudimo ter izvemo, kaj se dogaja v posameznih državah. Na splošno se zdi, da je velik napredek na vseh področjih," je dejal generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hoffmann. "Kar lahko sindikati dosežejo doma in kaj lahko naredimo na mednarodni ravni, je tesno povezano. Oni poskušajo vsakodnevno vključiti igralce, mi pa poskušamo z njihovimi sindikati zastopati iste akterje na mednarodni ravni, predvsem glede vprašanj, ki se tičejo mednarodni ravni."
 
Predsednik urugvajskega sindikata MUFP Diego Scotti je dejal: “ponosni smo, da smo lahko sprejeli vse delegacije, vse ljudi, ki med letom delajo v FIFPRO in vedno skrbijo za dobro počutje igralcev." Zadnji dan generalne skupščine je s svojo prisotnostjo kongres popestril tudi Diego Forlan, legenda urugvajskega nogometa.
 
Na skupščini FIFPRO se je kot običajno, poleg internih vsebin organizacije, obravnavalo številne teme, med katerimi so omembe vredne: nogometna tehnologija in inovacije; prqavice delavcev na globalni ravni; primeri praks in pravnih postopkov; vpogledi v podatkovne baze o članih; trendi ravoja politike na področju nogometa; odnosi z deležniki; razvoj ženskega nogometa; strategija dela za odbobje 2022/25, itn.
 
Skupščine so se aktivno, s svojimi predstavitvami ter odgovori na vprašanja udeležencev, udeležili tudi deležniki svetovnega nogometnega gibanja, vključno z Emiliom Garcio (vodja oddelka za pravne zadeve in skladnost) in Ornellio Bellio (direktorica za odnose s profesionalnim nogometom) oba iz svetovne nogometne zveze FIFA, kot tudi predsednikom foruma svetovnih lig (WLF), Enriqueom Bonillo.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji