Novice

< nazaj

FIFPRO z novo kampanjo še bližje nogometašem

Datum: 4.1.2023
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO je bilo ustanovljeno v Parizu, leta 1965. Ustanovnemu srečanju so takrat prisostvovali Nizozemska, Anglija, Škotska, Francija in Italija. Združenje se je po skromnih začetkih, skozi različna obdobja nogometa razvilo v moderno in predvsem kredibilno športno organizacijo, ki kot pomemben deležnik v panogi skrbi za nenehen razvoj in zaščito statusnih pravic nogometašic in nogometašev. 
 
V sklopu svojih dejavnosti FIFPRO vsakodnevno skrbi za varna delovna okolja; pravočasnost izplačil; uravnoteženost koledarjev tekmovanj; spodbuja raznolikost, pravičnost in vključenost; skrbi za celostni razvoj in dobro počutje nogometašev; se bori proti prirejanju rezultatov tekem in ostalim deviantnim pojavom v nogometu; nudi brezplačne pravne in druge nasvete ter vpeljuje nove standarde na področju tako ženskega kot moškega nogometa.
 
FIFPRO pod svojim okriljem, preko nacionalnih sindikatov, združuje več kot 60.000 nogometašic in nogometašev po vsem svetu. S povezovanjem v sindikate je glas nogometašev močnejši, predvsem pa mnogo bolj učinkovit. FIFPRO je za namen promocije in približevanja nogometašem predstavil video, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji