Novice

< nazaj

Predsednik FIFPRO gost skupščine Svetovnega združenja nogometnih lig (WLF)

Datum: 20.12.2021
Svetovno združenje nogometnih lig (WLF) predstavlja več kot 40 profesionalnih lig z vsega sveta. Na skupščini so izvolili izvršni odbor za leto 2022, ki ga sestavljajo Enrique Bonillo (Liga MX) kot predsednik WLF ter Don Garber (Major League Soccer) in Richard Masters (Premier League) kot podpredsednika.
 
Članice so na skupščini razpravljale o reformi mednarodnega koledarja tekem in nedavnih predlogih FIFA. Analizi dveh študij (na voljo na www.worldleaguesforum.com) namreč ugotavljata, da bi bila finančni in športni vpliv novih predlogov FIFA izjemno škodljiva za nacionalne lige, ki bi lahko izgubile tudi do 8,5 milijarde evrov na sezono. Enrique Bonilla, predsednik WLF je v imenu združenja naslovil zahtevo na FIFA, naj nedvoumno opusti svoj predlog za organizacijo svetovnega prvenstva na vsaki dve leti, saj bi s tem izničili vrednost nogometa na vseh ravneh. Poleg tega je izpostavil dejstvo, da tako pomembnih odločitev, kot je prenova koledarja tekem, ni mogoče sprejeti brez dogovora med združenjem lig, klubov in predstavniki nogometašev, ki zagotavljajo temelje nogometne industrije.
 
Kot gost WTF se je imel na obravnavane teme priložnost odzvati tudi novoizvoljeni predsednik FIFPRO, David Aganzo. Dejal je, da novi formati tekmovalnega koledarja še dodatno ogrožajo bistvo nogometne industrije. Predlagani koledar tekmovanj, ki je že tako prenatrpan, z urejanjem ritma povratnih tekem, dolžino počitka in ostalimi predlogi zahteva še dodatno delovno obremenitev nogometašev, ki pa navadno vodi v mnoge neželene situacije, kot so poškodbe ali težav psihičnega stanja posameznikov. V zaključku je povedal, da nogomet vsekakor potrebuje nove ideje in razvoj v mnogih pogledih, a le na način, da so v nastanek le teh vključeni vsi temeljni deležniki. 
 
Svetovno združenje nogometnih lig (WLF) je objavilo tudi svoje prvo poročilo o ženskem nogometu, kot priznanje rasti in potencialu profesionalnega ženskega nogometa. Projekt je vodila nekdanja reprezentantka Avstralije in bivša članica sveta FIFA Moya Dodd, ki je izjavila: "Nogomet ustvarja priložnosti za ženske, da se vključujejo kot profesionalne igralke, trenerke, sodnice, komentatorke ali administratorke. Profesionalne lige in njihovi klubi so ključnega pomena za ustvarjanje in ohranjanje teh vlog."

Ostale novice

 • Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljše nogometašice v letu 2021 so ...

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA sta že šesto leto zapored razglasila najboljšo enajsterico nogometašic na svetu.

 • Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...
  17.1.2022

  Najboljši nogometaši v letu 2021 so ...

  Že sedemnajsto leto zapored sta Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in Svetovna nogometna zveza FIFA podelila nagrade najboljšim nogometašem sveta.

 • Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljeni so nominiranci za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasila 23 nominiranih nogometašev, ki so prejeli največ glasov za FIFA FIFPRO WORLD 11 2021.

 • Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021
  15.12.2021

  Objavljene so nominiranke za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021

  vetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in svetovna nogometna zveza FIFA sta včeraj, dober mesec pred podelitvijo nagrad v Zürichu, razglasita 23 nominiranih nogometašic, ki so prejele največ glasov za FIFA FIFPRO WOMEN’S WORLD 11 2021.

 • Praktičen vodič z naslovom
  13.12.2021

  Praktičen vodič z naslovom "Playing With Cultures"

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO je izdalo praktičen vodič z naslovom "Playing With Cultures", ki ponuja vrsto priporočil, nasvetov in praktičnih navodil za čim boljšo podporo nogometašem pri vstopu v novo državo.

Sorodne novice

Sponzorji