Novice

< nazaj

Nogometaši in nogometašice začeli z glasovanjem za najboljšo enajsterico sveta WORLD11 2019

Datum: 3.7.2019
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro, v sodelovanju z svetovno nogometno zvezo FIFA, že več kot desetletje s pomočjo svojih članov izbira najboljše nogometaše sveta FIFA FIFPro WORLD11. 

Nogometaši v okviru glasovanja določijo enega vratarja, 4 obrambne igralce, 3 zvezne igralce in 3 napadalce, ki tvorijo najboljših enajst nogometašev na planetu.
 Razglasitev najboljših bo letos potekala v Milanu.  

Kakšen mesec pred tem bo FIFPro sporočil imena 55 nogometašev, ki so prejeli največ glasov in se uvrstili na ožji seznam kandidatov za uvrstitev med prestižno in po mnenju nogometašev najbolj kvalitetno enajsterico sveta FIFA FIFPro WORLD11 v letu 2019.
 
Glasovanje bodo tudi tokrat opravili nogometaši 1. in 2. SNL ter nogometašice 1. SNŽL, ki bodo prvič glasovanje za najboljše ženske igralke nogometa opravile istočasno, kot moški kolegi. Prav tako, bodo nagrade najboljšim nogometašicam podeljene na prestižni prireditvi v Milanu.

Svoje glasovnice so že oddali nogometaši NK Velenje, NK Gorica, NK Bravo, NK Domžale, NK Mura, NK Sežana, NK Celje in NK Maribor. V naslednjih tednih pa jim bodo sledili še preostali kolegi in kolegice. 

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji