Novice

< nazaj

Obtožni predlog zoper podjetje, ki je zaposlovalo nogometaše NK Rogaška

Datum: 23.1.2024
Pred nekaj dnevi smo prejeli informacijo, da je Inšpektorat Republike Hrvaške izdal odločbo v postopku prijave kršitev delovno pravne zakonodaje, v primeru fiktivnega zaposlovanja nogometašev NK Rogaška.
 
Podjetje Total mont d.o.o., ki deluje na hrvaškem, upravlja pa ga eden vodilnih mož NK Rogaška je bil v zadnjih tednih predmet podrobne preiskave kršitev delovnopravne zakonodaje, saj je v preteklem obdobju navidezno zaposloval profesionalne nogometaše, ki so si s statusom poklicnega športnika kruh služili v omenjenem klubu.
 
Inšpektorat Republike Hrvaške je v odločbi podal obtožni predlog pristojnemu sodišču, zoper omenjeno podjetje in odgovorno osebo tega podjetja, zaradi utemeljenega suma kršitve Zakona o pokojninskem zavarovanju.
 
Inšpektorat je pobudo za preiskavo posredoval tudi Ministrstvu za finance, Davčni upravi, Območnemu uradu Krapina in Hrvaškemu zavodu za pokojninsko zavarovanje ter jih pozval k ukrepanju v skladu z njihovimi pristojnostmi.
 
Naj omenimo, da je postopek zoper NK Rogaška stekel tudi na Inšpektoratu za delo Republike Slovenije, in sicer na območni enoti Celje-Velenje, ki bo v sklopu pregleda ugotavljala tudi elemente delovnega razmerja nogometašev.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji