Novice

< nazaj

Kapetani prvoligaških klubov za prekinitev vseh aktivnosti

Datum: 13.3.2020
Vodstvo SPINS je v strahu pred širjenjem Korona virusa v garderobah opravilo posvet s kapetani prvoligaških klubov in predlagalo NZS, da je potrebno v najkrajšem možnem času prekiniti vse aktivnosti v klubih. 

Nogometna zveza Slovenije je nato po posvetu s klubi ustavila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je tudi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.

NZS je ocenila, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato je z današnjim dnem prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, poleg tega NZS priporoča tudi prekinitev vseh treningov za vse mlajše in mladinske selekcije. Ukrep za zdaj velja do konca marca.

Ker se razmere hitro spreminjajo, bomo v sinidkatu SPINS še naprej pozorno spremljali situacijo in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Obvestilo članom SPINS
  17.3.2021

  Obvestilo članom SPINS

  Obveščamo vas, da je zaradi izrednih razmer, ki so posledica pandemije virusa Covid-19, Izvršni odbor NZS sprejel sklep o odlogu plačila dela obveznosti do zaposlenih in ostalih odvisnih oseb v nogomentih klubih.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Sindikat opozoril na neveljavnost klubskih pravilnikov
  21.10.2020

  Sindikat opozoril na neveljavnost klubskih pravilnikov

  Sindikat SPINS je v preteklih mesecih v praksi zasledil precej vsebinskih nepravilnosti posameznih klubskih pravilnikov klubov 1. SNL in pozval odgovorne predstavnike klubov, da pri pripravi le teh spoštujejo določbe enotne pogodbe.

 • Tudi profesionalni trenerji v Sloveniji odslej z enotnimi pogodbami
  7.10.2020

  Tudi profesionalni trenerji v Sloveniji odslej z enotnimi pogodbami

  Komisija za profesionalni nogomet NZS je včeraj, na sedežu NZS na Brdu, potrdila uveljavitev enotne pogodbe za trenerje, kar v praksi pomeni poenoteno ureditev pogodbenih razmerji.

 • KORONAVIRUS: UKREPI IN NASVETI ZA NOGOMETAŠE
  12.3.2020

  KORONAVIRUS: UKREPI IN NASVETI ZA NOGOMETAŠE

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO je nogometašem, klubom in ligam pripravilo smernice o higienskih ukrepih za omejitev širjenja koronavirusa. Tudi sindikat SPINS od vsega začetka aktivno spremlja situacijo in je v rednem stiku s predstav

Sponzorji