Novice

< nazaj

Katastrofalne pogodbe v 1. SNL

Datum: 21.5.2016

Potem, ko smo verjeli, da se praksa klubov, ki smo jo preprečil pri primeru Kravanja, ne bo več ponovila, smo v roke dobili primer Dominika Picaka in njegovo pogodbo z NK Zavrč, ki nas je dobesedno vrgla na hrbet. V pogodbi je namreč zapisano, da lahko klub, enostransko in na škodo igralca, pogodbo prekine tudi v primeru neprispevanja oziroma nenapredovanja v igri, kar ocenjuje trener kluba. NK Zavrč je klavzulo seveda izkoristil ter pogodbo enostransko prekinil. Celo v bogati praksi arbitraže FIFA DRC, je težko zaslediti tako očitno protizakonit člen pogodbe.  

Čeprav bi lahko zahteval odškodnino, se je Dominik Picak odločil, da bo preko sindikata SPINS izterjeval le dolg, in sicer z uporabo novega, hitrega postopka iz 3. odstavka 14.c člena PRSI NZS, kar mu je seveda uspelo.

Najbolj žalostno pri vsem skupaj je dejstvo, da je trenutno vodstvo NZS sporočilo UEFA, da so vse pogodbe, ki so registrirane pri NZS, skladne z minimalnimi zahtevami iz Avtonomne pogodbe, čeprav registracijski organ NZS nikoli ni opravljal preverb besedila pogodb ob registraciji le teh.
Dominik Picak se je SPINS-u lepo zahvalil na FaceBook-u:

Lijepi pozdrav svim članovima SPINS-a... ovim putem želim se iskreno i od srca zahvaliti gospodinu Dejan Stefanoviću jer bez njega ne bi sigurno uspio istjerati pravdu i dobiti sva dugovanja od svojeg prijašnjeg kluba Zavrča koji nije ispao korektan prema meni ni kao prema osobi, a ni kao prema igraču. 
Još jednom hvala Vam najljepsa... i puno sreće u daljnjem istjerivanju pravde protiv ljudi kojima sigurno nije mjesto u nogometu... ne zelim ih imenovati jer ne zaslužuju ni to, ali oni će se i sami prepoznati i pronaći ovdje! ⚽

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji