Novice

< nazaj

NK Gorica in NK Triglav še vedno na dnu Lestvice druge vrste

Datum: 6.2.2014
Stanje v nogometnih klubih 1. SNL, se je od začetka sezone 2013/2014 po besedah nogometašev poslabšalo. Večina klubov sicer pravočasno izpolnjuje pogodbene obveznosti do nogometašev, a razmere v klubih vseeno niso urejene na zadovoljivi ravni.

V šestih od desetih klubov, kolikor jih nastopa v 1. SNL, so trenutno razmere urejene, tako z vidika komunikacije med igralci in vodstvom kluba, kot pravočasnim izplačevanjem finančnih obveznosti do nogometašev.
 
Na lestvici sta se proti dnu pomaknila predvsem NK Krka Novo mesto in NK Domžale. Pri prvem so pogodbene (finančne) obveznosti do igralcev sicer poravnane, a so pogoji za delo neprimerni, oziroma niso na ravni profesionalne ekipe, ki nastopa v prvi državni ligi. Pri NK Domžale pa je situacija ravno obratna, saj imajo nogometaši dobre pogoje za trening, a jim klub dolguje pogodbene obveznosti za obdobje dveh oziroma treh mesecev.
 
Slabe razmere v  ND Gorica, ki smo jih omenjali že pred meseci, se sicer izboljšujejo, a stanje vsekakor ni na zadovoljivi ravni. Nekatere slovenske igralce se celo prisiljuje, da trenirajo sami oziroma se jim za prestop postavlja nemogoče pogoje, čeprav nimajo mošnosti treningov s prvo ekipo.  Omeniti je potrebno tudi, da je na sodišču še vedno nerešen primer Kravanja. Klub namreč zavrača odgovornost za neupravičeno prekinjeno pogodbo in hkrati ne želi poravnati obveznosti do igralca.
 
V negativni luči pa moramo ponovno izpostaviti NK Triglav iz Kranja, ki kljub izredno nizkim prihodkom igralcev, še vedno ne uspe zagotoviti sredstev za izplačilo le teh. Izplačila pogodbenih obveznosti namreč zaostajajo za tri oziroma več mesecev. Klubsko vodstvo je sicer obljubilo izplačilo vseh obveznosti, ki so zapadle do novembra 2013, vendar obljube še ni izpolnilo.

Želimo si, da bi stanje, kot smo mu priča v šestih klubih, kjer so razmere urejene, držalo do konca sezone ter da bi se poravnale vse zapadle finančne obveznosti do igralcev Domžal, Triglava in Gorice.
 
Trenutno stanje lestvice druge vrste, si lahko ogledate TUKAJ.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji