Novice

< nazaj

Matej Jug, najboljši sodnik prvega dela državnega prvenstva 1. SNL

Datum: 8.12.2014

Z začetkom letošnje sezone državnega prvenstva 1.SNL je Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), v želji, da bi raven sojenja v prvi slovenski nogometni ligi dosegla kakovost, ki so jo deležni nogometaši v najboljših evropskih ligah, uvedel glasovanje za »Sodnika sezone«. Z omenjenim projektom želi SPINS spodbuditi sodnike, k še bolj zavzetemu in strokovnemu delu.

V ocenjevanje za “Sodnika sezone”, so vključeni nogometaši, ki s svojo aktivno prisotnostjo na igrišču najbolj merodajno ocenijo opravljeno delo sodnika. Z glasovanjem nogometaši prav tako oblikujejo javno podobo in oceno posameznega sodnika na področju njegovega delovanja.

Po vsaki končani tekmi 1. SNL, kapetani obeh moštev, predstavnikom sindikata SPINS podajo oceno o kakovosti opravljenega dela sodniške ekipe oziroma glavnega sodnika.

Sodnike ocenjujejo na lestvici od 1 do 5, kjer pomeni:




 

OCENA 1 Zelo slabo sojenje
OCENA 2 Slabo sojenje
OCENA 3 Dobro sojenje
OCENA 4 Zelo dobro sojenje
OCENA 5 Odlično sojenje

Z odigranim 20. krogom državnega prvestva 1. SNL, se je tako zaključil prvi del glasovanja za »sodnika sezone«.


Med skupno sedemnajstimi sodniki, ki so delili pravico na travnatih površinah, je tokrat na prvem mestu Matej Jug, sledita pa mu Rade Obrenović in lanski zmagovalec Damir Skomina. Kdo sledi omenjeni trojici, si lahko ogledate spodaj na lestvici:

SODNIK POVPREČNA OCENA ŠTEVILO TEKEM
Matej Jug 3,60 10
Rade Obrenović 3,57 7
Damir Skomina 3,56 8
Alen Borošak 3,50 1
Davor Drečnik 3,40 5
Andrej Žnidaršič 3,33 6
Bojan Mertik 3,33 6
Asmir Sogrković 3,25 4
Nejc Kajtazović 3,25 6
Slavko Vinčić 3,15 10
Mitja Žganec 3,11 9
Roberto Ponis 3,08 6
Marko Podgoršek 3,00 2
Dragoslav Perić 3,00 2
Roman Glažar 2,83 3
Dejan Balažič 2,81 8
Miran Bukovec 2,62 4
     


Potrebno je omeniti, da tokrat nismo upoštevali dejstva, da se število tekem, ki so jih sodili posamezni sodniki med seboj razlikuje. Prav zaradi omenjenega dejstva je lahko navedena povprečna ocena nižja oziroma višja, kot bi bila v primeru večjega ali manjšega števila nogometnih tekem, na katerih so posamezniki delili pravico. Vsekakor bo ta faktor upoštevan ob zaključku državnega nogometnega prvenstva 2014/2015.

 
Projekt "Sodnik sezone" in lestvica glasovanja sta objavljena tudi na naši spletni strani in si ju lahko ogledate preko klika na povezavo.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji