Novice

< nazaj

Za najboljšega sodnika in najbolj urejeno zelenico zopet izbrana Damir Skomina in Arena Petrol

Datum: 9.6.2015
S 36. krogom državnega prvenstva 1. SNL se je v sklopu projekta ocenjevanja zelenic in sodnikov zaključilo glasovanje v sezoni 2014/2015, ki ga nogometaši, člani SPINS, opravijo po vsaki odigrani tekmi. 


 
SPINS je z namenom izboljšanja kvalitete igralnih površin po zgledu tujih sindikatov v sezoni 2011/2012 uvedel ocenjevanje zelenic, imenovano ”Najboljša zelenica sezone”. Sistem ocenjevanja zelenic je določen tako, da gostujoči nogometaši po vsaki odigrani tekmi posredujejo oceno med 1 (najslabša) in 5 (najboljša) in s tem nagradijo oziroma opozorijo vzdrževalce na dobro oziroma pomanjkljivo opravljeno delo.
 
Že drugo sezono zapored je naslov ”Najboljše zelenice sezone” pripadel zelenici stadiona Arena Petrol, kjer nastopa NK Celje.
 
Poleg omenjenega glasovanja pa je SPINS v sezoni 2012/2013 predstavil še en vsebinsko primerljiv projekt, in sicer glasovanje za “Sodnika sezone”. Namen glasovanja, ki poteka na enak način kot ”Najboljša zelenica sezone”, je dvig kakovostne ravni sojenja v prvi slovenski nogometni ligi in spodbuda sodnikom k še bolj zavzetemu in strokovno opravljenemu delu.
 
Tudi v tej kategoriji ni bilo spremembe glede na pretekla leta, saj je zmagovalec zopet naš najbolj uveljavljeni mednarodni sodnik Damir Skomina. Le ta si je namreč že tretejo sezono zapored prislužil najvišjo skupno (povprečno) oceno.
 

 
Ocene igralnih površin in sodnikov po vsakem odigranem krogu 1. SNL si lahko ogledate na spodnjih povezavah:


 
- ”NAJBOLJŠA ZELENICA SEZONE” (SEZONA 2014/2015)
 
- ”NAJBOLJŠI SODNIK SEZONE” (SEZONA 2014/2015)

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji