Novice

< nazaj

Podpora članicam ženske A nogometne reprezentance

Datum: 21.7.2023
Glede na objave članic ženske A nogometne reprezentance, ki smo jih včeraj sledili v medijih, jim Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije izreka popolno podporo pri doseganju zastavljenih ciljev. Prav tako jim bo še naprej nudil strokovno podporo pri vseh načrtovanih aktivnostih.

Naj omenimo, da so članice ženske »A« nogometne reprezentance enotno pooblastile sindikat SPINS za zastopanje pri pogovorih, pogajanjih oziroma podobnih dejanjih in sklepanjih vseh pravnih poslov med pooblastiteljem in Nogometno zvezo Slovenije. Slednja ta pooblastila zavrača, prav tako pa odklanja katerokoli obliko socialnega dialoga v okviru vsebin, ki se nanašajo na nogometne reprezentance Slovenije.

Maramo opozoriti tudi na dejstvo, da je sindikat SPINS Nogometni zvezi Slovenije poslal opomin za neupravičeno komercialno izkoriščanje pravice na javni podobi nogometašev v Sloveniji, članov SPINS. Prav tako se zoper diskriminatoren odnos NZS do članic ženske A nogometne reprezentance vodita postopka pri Zagovorniku načela enakosti Republike Slovenije in Varuhu človekovih pravic Republike Slovenije.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji