Novice

< nazaj

Rok Elsner preko sindikata SPINS izterjal zaostale obveznosti

Datum: 18.1.2017
Rok Elsner, dolgoletni član sindikata SPINS, ki se je pred nekaj sezonami udeležil tudi priprav v okviru projekta Nogometaši brez pogodb, svoje zgodbe na Kitajskem ni zaključil tako kot bi si želel. Kitajski drugoligaški klub Hunan Billows F.C., kamor je Rok prispel iz Poljske, v začetku leta 2016, v družbi trenerja Tomaža Kavčiča in pomočnika Robija Englara, namreč zadnjih nekaj mesecev igranja ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti.
 
Za razliko od kitajskega kluba je Rok do izteka pogodbe, v oktobru 2016, upošteval in izpolnil vse obveznosti, ki mu jih je pogodba nalagala, po prihodu v Slovenijo, pa se je nemudoma obrnil po nasvet k sindikatu SPINS, kjer mu med drugimi ugodnostmi kot članu pripada brezplačna pravna pomoč in zastopanje v sporih s klubi.
 
Po navodilih sindikata SPINS je Rok po tridesetih dneh zapadlosti obveznosti pozval klub k plačilu le teh, v roku 10 dni.  Klub se na zahtevek ni odzval, kar je bila podlaga za vložitev tožbe na arbitražo Svetovne nogometne zveze FIFA DRC. V Hunan Billows F.C. so se na vložitev tožbe hitro odzvali in Roku izplačali vse zaostale obveznosti. SPINS je posledično umaknil tožbeni postopek zoper Kitajski klub.

”V tem trenutku se lahko le zahvalim sindikatu SPINS za profesionalen odnos in hitro ter zares strokovno pomoč, ki so mi jo ponudili. Svojim kolegom, nogometašem pa svetujem, naj se včlanijo v sindikat SPINS, kar jim nedvomno koristi v mnogo segmentih nogometne kariere,” dodaja Rok.
 
Naj omenimo, da lahko po novem 12bis členu pravilnika FIFA, ki velja tudi v okviru pravil Nogometne zveze Slovenije, nogometaš po “hitrem" postopku izterja zaostalo pogodbeno obveznost, pod pogojem, da se izteče 30 dnevni rok neplačanih plačilnih obveznosti, po katerem da nogometaš, s poslanim zahtevkom in potrdilom o neizplačilu le teh, klubu na voljo 10 dni, da te obveznosti poravna. Če klub tega roka ne upošteva je to osnova za vložitev tožbe na arbitražo Svetovne nogometne zveze FIFA DRC, ki reagira po hitrem postopku.
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji