Novice

< nazaj

Projekt ”Ne prirejaj!” tudi v garderobah 1. in 2. SNL

Datum: 12.3.2014
Nogometaši prve in druge slovenske nogometne lige bodo v prihodnjih tednih, na rednih sestankih, ki jih predstavniki SPINS izvajajo po posameznih klubih, seznanjeni z vsemi aktivnostmi, ki se izvajajo v okviru mednarodnega projekta “Ne prirejaj!” (Don’t Fix It”).  Ob tej priložnosti bodo prejeli Etični kodeks za promocijo integritete v nogometu, katerega namen je preko petih načel spodbujati najvišje standarde ravnanja v športnem društvu oziroma igranju ali vodenju nogometne igre.
 
Naj spomnimo, da je SPINS, v sodelovanju z NZS, v mesecu septembru 2013 organiziral tudi prvo nacionalno konferenco na to temo, kjer so bili med uglednimi govorniki in gosti prisotni predstavniki nogometašev, klubov 1. SNL. Prav tako so predstavniki sindikata SPINS te vsebine predstavili na licenčnih seminarjih za trenerje nogometa v Portorožu.
 
Na mednarodni ravni je okviru delovanja svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, skupina strokovnjakov za oblikovanje smernic dela na tem področju, na usklajevalnem sestanku zasedala v mesecu februarju. Na srečanju so bili predstavljeni izsledki ter analiza raziskave po posameznih državah, ki so jo v sodelovanju s sindikati izvedli na londonski univerzi Birckbeck. Poleg Slovenije že od vsega začetka v omenjenem projektu aktivno sodelujejo še Anglija, Italija, Grčija, Finska, Norveška, Madžarska, Romunija in Škotska.
 
Naj za konec omenimo, da bo prav Slovenija (Ljubljana) tista, ki bo v mesecu juniju gostila zaključno konferenco tega projekta.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno
  19.12.2016

  Nogometaši v Angliji opravijo 40000 družbenokoristnih aktivnosti letno

  V zadnjih tridesetih letih je angleški sindikat profesionalnih nogometašev PFA zgradil izjemen program družbenokoristnih aktivnosti, v katerem profesionalni nogometaši sodelujejo pri skoraj 40000 aktivnostih letno.

 • Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro
  4.8.2015

  Svetovno prvenstvo za brezdomce tudi s podporo FIFPro

  Združenje FIFPro je sklenilo tri letno partnerstvo s predstavniki organizacije ”Homeless World Cup”, ki je odgovorna za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu za posameznike oziroma ekipe, ki prihajajo iz družbeno ranljivih skupin.

 • Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”
  22.10.2014

  Zaključek aktivnosti v okviru ”Fare Action Weeks 2014”

  Jutri se bodo zaključile akcije v okviru mednarodnega projekta Fare Action Weeks 2014, kjer so bili tradicionalno aktivni tudi slovenski nogometaši.

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  15.10.2014

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  Ob začetku aktivnosti, v okviru mednarodnega projekta FARE Action weeks, smo se o pojavu diskriminacije in nasilja pogovarjali z dvema temnopoltima nogometašema, Jeanom Philippom Mendyjem in Sunnyjem Omoregiem.

 • Skupaj proti diskrimanciji in nasilju
  10.10.2014

  Skupaj proti diskrimanciji in nasilju

  V prihajajočih dveh tednih se bo zgodilo več kot 2000 aktivnosti v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, s ciljem: širjenje pozitivnega sporočila proti diskriminaciji, rasizmu in spodbujanju raznolikosti.

Sponzorji