Novice

< nazaj

Reševanje finančne stabilnosti NK Rudar Velenje

Datum: 12.2.2016
Kot smo lahko v preteklih dneh zasledili v medijih, se nogometaši NK Rudar iz Velenja nahajajo v dokaj nezavidljivem položaju. Klub namreč do igralcev in trenerjev ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti že več kot šest mesecev, kar za večino pomeni dobesedno preživljanje iz dneva v dan, največkrat z izposojenimi sredstvi družine ali prijateljev.
 
Predsednik SPINS, Dejan Stefanović je povedal, da je že štiri mesece v rednem kontaktu z nogometaši. Igralcem smo v tem času dali na voljo vse vrste pomoči, od solidarnostne finančne pomoči, skupne novinarske konference, skupnih sestankov z vodstvom kluba, itn. ”Sindikat SPINS bo danes nakazal finančno posojilo v višini 30.000 €, s katerim se bodo stroški do igralcev in trenerjev vsaj delno pokrili. Omenjeni znesek predstavlja vsoto letnih članarin sindikatu SPINS, kar pomeni, da s to potezo slovenski nogometaši solidarnostno pomagajo svojim kolegom iz Velenja. Veliko oviro v tem trenutku vidimo tudi v statusu nogometašev, saj imajo aktiven status tako imenovanih s.p.-jev, s čimer so obsojeni na plačevanje visokih prispevkov državi, kljub nekajmesečnemu neizpolnjevanju pogodbenih obveznosti kluba.”
 
Po zadnjem srečanju z igralci in vodstvom kluba, ki se je zgodil včeraj, se je uprava kluba zavezala, da bo klub do 31. 3. 2016 poravnal vse obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb. To bodo storili tudi s pomočjo finančnega posojila sindikata SPINS, v višini 30.000 €.
 
”Če obveznosti ne bodo poravnane do obljubljenih rokov, sindikat SPINS ne izključuje posluževanja sindikalnih prijemov, kot je stavka. S tem mislimo na splošno stavko nogometašev 1. SNL,” je za konec dodal Stefanović.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji