Novice

< nazaj

Reševanje finančne stabilnosti NK Rudar Velenje

Datum: 12.2.2016
Kot smo lahko v preteklih dneh zasledili v medijih, se nogometaši NK Rudar iz Velenja nahajajo v dokaj nezavidljivem položaju. Klub namreč do igralcev in trenerjev ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti že več kot šest mesecev, kar za večino pomeni dobesedno preživljanje iz dneva v dan, največkrat z izposojenimi sredstvi družine ali prijateljev.
 
Predsednik SPINS, Dejan Stefanović je povedal, da je že štiri mesece v rednem kontaktu z nogometaši. Igralcem smo v tem času dali na voljo vse vrste pomoči, od solidarnostne finančne pomoči, skupne novinarske konference, skupnih sestankov z vodstvom kluba, itn. ”Sindikat SPINS bo danes nakazal finančno posojilo v višini 30.000 €, s katerim se bodo stroški do igralcev in trenerjev vsaj delno pokrili. Omenjeni znesek predstavlja vsoto letnih članarin sindikatu SPINS, kar pomeni, da s to potezo slovenski nogometaši solidarnostno pomagajo svojim kolegom iz Velenja. Veliko oviro v tem trenutku vidimo tudi v statusu nogometašev, saj imajo aktiven status tako imenovanih s.p.-jev, s čimer so obsojeni na plačevanje visokih prispevkov državi, kljub nekajmesečnemu neizpolnjevanju pogodbenih obveznosti kluba.”
 
Po zadnjem srečanju z igralci in vodstvom kluba, ki se je zgodil včeraj, se je uprava kluba zavezala, da bo klub do 31. 3. 2016 poravnal vse obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb. To bodo storili tudi s pomočjo finančnega posojila sindikata SPINS, v višini 30.000 €.
 
”Če obveznosti ne bodo poravnane do obljubljenih rokov, sindikat SPINS ne izključuje posluževanja sindikalnih prijemov, kot je stavka. S tem mislimo na splošno stavko nogometašev 1. SNL,” je za konec dodal Stefanović.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji