Novice

< nazaj

Resničnost v športu, nepredstavljivo v poslovnem svetu

Datum: 23.5.2016
Dobrodošli v našem svetu in razmerah, ki so za zaposlene delavce v Sloveniji in drugod, popolnoma nepredstavljive. Ker pravni argumenti ne zaležejo več, se bomo borili tudi z video posnetki. Naj slovenska javnost ve, kar vam športne zveze in mediji zamolčijo vsak slehrni dan. 

Kako bi počutili vi, če bi se to dogajalo vam na vašem delovnem mestu?

Športni klubi v Sloveniji imajo pogodbe s športniki s statusom s.p., ki so civilno-pravne narave in kjer športnike prisiljujejo v lažno samozaposlene statuse v prekernih, socialno ogroženih razmerjih. Pri tem v pogodbe zapisujejo enostranske opcije, kjer po svoji subjektivni presoji ocenjujejo napredek športnika ter mu posledično nižajo prejemke po pogodbi ali mu jo enostransko prekinejo, brez da bi zato kakor koli odgovarjali. Vse poteka pod budnim očesom zvez, ki so s svojim sistemom pravil v celoti odgovorni za trpinčenje naših članov.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate omenjene video posnetke:
- Športna pogodba v Sloveniji
- Slačilnica - fizično nasilje na delovnem mestu
- Prestop ali sužnjelastništvo nad športniki v Sloveniji

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji