Novice

< nazaj

Ruski reprezentanti so pokazali, kaj je solidarnost

Datum: 12.11.2011

" Спартак Гогниев! Мы с тобой!" ,  je napis v ruščini, ki so ga ponosno na svojih prsih nosili ruski reprezentanti na včerajšnjem treningu, v podporo, v čečenskem glavnem mestu, pretepenega nogometaša Spartaka Gonieva. 

Akcija je bila posledica skrivnega dogovora med ruskim sindikatom ter reprezentanti, saj se je, zaradi političnega ozadja afere po tekmi v Groznem, kjer s klubom upravlja sam čečenski predsednik, že vnaprej vedelo, da bo preprečeno kakršnokoli izkazovanje solidarnosti. Na dan protesta so reprezentanti majice skrivoma pretihotapili v garderobne prostore ter jih oblekli, brez da bi zato vedel celo selektor Dick Advoocat. Po razkritju njihove namere je selektor pod pritiskom ruske nogometne zveze najprej prepovedal odhod iz slačilnice, nato pa po pogovoru s kapetanom in članom Arsenala Andreijem Arshavinom le popustil. Ruski nogometaše namreč brez majic niso hoteli trenirati.

Solidarnost do svojih kolegov in enotnost je nekaj časa krasila tudi slovenske reprezentante, v tistem času so dosegli tudi svoj navečji uspeh z uvrstitvijo v Južno Afriko. Ko je prevladal egoizem in pohlevnost novemu absolutistu na čelu NZS, so se rezultati hitro obrnili v drugo smer. Dokler bo NZS tiščala pest proti slovenskim nogometašem, se bojimo, da novih uspehov še dolgo ne bo.

Video prihoda na trening:

http://www.youtube.com/watch?v=yxho3Dcj2LI&feature=player_embedded

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji