Novice

< nazaj

Sindikat SPINS najstrožje obsoja huliganstvo navijačev NK Maribor

Datum: 18.2.2024
Nedeljski spopad Mure in Maribora je zasenčil incident gostujočih navijačev, ki so z eksplozivnim telesom poškodovali pet nogometašev Mure in kondicijskega trenerja. Takšna dejanja je potrebno kar najstrožje sankcionirati, pooblaščeni za varnost na nogometnem igrišču pa morajo prevzeti odgovornost za napako, ki je omogočila takšno potezo navijačev NK Maribor. 

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije podpira stališče NŠ Mura, da tovrstni dogodki ne sodijo na nogometna igrišča, obenem pa najstrožje obsoja vsakršno nasilno vedenje in vandalizem na športnih objektih. Nogometašem in kondicijskemu trenerju želimo čimprejšnje okrevanje.  
 
Sprašujemo se kako je mogoče, da se ob upoštevanju vseh predvidenih standardov varnosti pri organizaciji športnih tekmovanj, lahko zgodi takšen spodrsljaj. Vpleteni deležniki, na čelu z Nogometno zvezo Slovenije, morajo prevzeti odgovornost za storjeno napako in najstrožje kaznovati krivce. Dogodek na žalost potrjuje dejstvo, da je huliganizem na nogometnih stadionih v Sloveniji, kljub dolgoletnim prizadevanjem po izkoreninjenju še vedno prisoten, kar vsekakor močno škodi predvsem ugledu, pa tudi razvoju nogometa pri nas.
 
Dvoboj je bil sprva prekinjen, nato pa odpovedan zaradi incidenta, ki so ga zakuhali gostujoči navijači. Tekma v Fazaneriji je sicer na tribune privabila lepo število gledalcev, ki so poskrbeli za izjemno vzdušje. Na žalost pa se je vse skupaj izrodilo v dogodek, ki bi se lahko končal tragično. V 58. minuti srečanja je med nogometaše NŠ Mura, ki so se ogrevali ob igrišču priletelo eksplozivno telo in ob tem poškodovalo pet nogometašev in kondicijskega trenerja. Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo na nadaljnje preiskave v UKC Maribor. Najhuje sta jo skupila Niko Kasalo in Tilen Ščerjavić, ki bosta odsotna najmanj šest tednov.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji