Novice

< nazaj

Sindikat SPINS reagiral na šikaniranje nogometašev in blatenje ugleda v javnosti

Datum: 12.1.2024
Sindikat SPINS se bo na hude in krivične obtožbe, ki jih je včeraj preko medijev izrekel športni direktor NK Rogaška in ki blatijo ugled ter ime sindikata in njegovega dolgoletnega predsednika, Dejana Stefanovića odločno odzval. Preko pooblaščene odvetnišče pisarne bo zaradi obrekovanja (159. člen KZ-1), vložil tožbo zoper športnega direktorja NK Rogaška, Nina Ivačiča. 
 
Kot smo že pisali pred dnevi, je eden izmed nogometašev NK Rogaška podal prijavo na Inšpektorat za delo RS zaradi šikaniranja na delovnem mestu, hkrati pa zahteval ugotavljanje elementov delovnega razmerja. Naj dodamo, da je igralec sprožil tudi vrsto postopkov preko hrvaških državnih institucij, kjer naj bi nekatere svoj epilog dobile že v naslednjem tednu.
 
Prav tako se do danes ni uredilo stanje s štirimi nogometaši NK Olimpija Ljubljana, ki še vedno trenirajo ločeno od prve članske ekipe. SPINS je v preteklosti klube že večkrat opozoril na nesprejemljivo prakso odstranjevanja posameznih igralcev iz prve članske ekipe z namenom napeljevanje k prekinitvi pogodbe, a očitno nekateri klubi takšno prakso še vedno utemeljujejo kot njihovo pravico. V dotičnem primeru je klub celo na torkovi novinarski konferenci javno priznal odstranitev oziroma šikaniranje štirih igralcev prve članske ekipe. Posledično so danes igralci klubu že posredovali opomin pred enostransko prekinitvijo pogodbe, na podlagi 197. člena Kazenskega zakonika pa je bila podana tudi uradna ovadba zoper klub na policiji.
 
Podobni primeri so se v preteklosti, v klubih 1. in 2. SNL že dogajali, a so predstavniki sindikata in klubi, s korektno in odkrito komunikacijo, vedno uspeli najti rešitve, ki so bile sprejemljive za vse vpletene.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji