Novice

< nazaj

Stavka kanadskih nogometašev

Datum: 6.6.2022
Tekma v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Katarju naj bi bila odigrana nocoj v Vancouvru. Kanadski nogometaši so nezadovoljni, ker so jim za uvrstitev na svetovno prvenstvo obljubili bonus v višini 10 milijonov dolarjev, kar je le 10 odstotokov zaslužka Nogometne zveze Kanade. Nogometaši zahtevajo vsaj 40 odstotkov!
 
Po poročanju kanadskih medijev je bila tekma najprej potrjena, a je bila odpovedana nekaj manj kot dve uri pred začetkom. Ko so objavili novico o odpovedi, je bilo pred stadionom že na tisoče navijačev.
 
Kanadski nogometaši so v izjavi za medije zapisali, da ne bodo igrali, ker so se pogajanja o novi kolektivni pogodbi "po nepotrebnem podaljšala". Nogometaši si želijo predvsem preglednejšega dela nogometne zveze, revizije pogodb o komercialnem izkoriščanju nogometašev, menjave v vodstvu nogometne zveze in dogovora o možnosti odhoda svojih družin na svetovno prvenstvo v Katar.
 
Omeniti je vredno, da so se nogometaši postavili tudi na stran ženske reprezentance, za katero zahtevajo enake pogoje nastopanja ter več vlaganja sredstev v razvoj ženskega tekmovanja v Kanadi.
 
Kanada bo na svetovnem prvenstvu igrala prvič po letu 1986. Letošnji turnir se bo začel s tekmo proti Belgiji 23. novembra, štiri dni pozneje se bo pomerila s Hrvaško, 1. decembra pa z Marokom.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji