Novice

< nazaj

Francoski sindikat UNFP podelil nagrade najboljšim v sezoni 2021/2022

Datum: 17.5.2022
Na tradicionalni 30. podelitvi nogometnih nagrad francoskega sindikata profesionalnih nogometašev UNFP, je nagrado za najboljšega nogometaša sezone prejel francoski reprezentant in zvezdnik  Paris Saint-Germaina, Kylian Mbappé. Parižan, tako najboljši strelec kot najboljši podajalec v Ligue 1, je dan pred koncem sezone že tretjič zapored osvojil to prestižno nagrado.
 
William Saliba (FRA, Olympique de Marseille) je prejel nagrado za najbolj obetavnega mladega nogometaša, Gianluigi Donnarumma (ITA, Paris Saint-Germain) pa je prejel pokal za najboljšega vratarja.
 
Nagrado za najboljšo nogometašico je prejela francoska reprezentantka Marie-Antoinette Katoto (Paris Saint-Germain), njena soigralka Laurina Fazer pa je prejela nagrado najbolj obetavne igralke. Reprezentanka Čila, vratarka Chistiane Endler (Olympique Lyonnais) je bila okronana za najboljšo vratarko.
 
Karim Benzema (FRA, Real Madrid CF) je osvojil naslov najboljšega francoskega igralca, ki igra v tujini.
 
Najboljšo enajsterico prve francoske lige “Ligue 1” v sezoni 2021/2022 sestavljajo: 

Vratar
- Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain) 
Obrambni igralci
- Jonathan Clauss (RC Lens), Marquinhos (Paris Saint-Germain), William Saliba (Olympique de Marseille), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) 
Vezisti
- Seko Fofana (RC Lens), Aurélien Tchouaméni (AS Monaco), Dimitri Payet (Olympique de Marseille) 
Napadalci 
- Martin Terrier (Stade Rennais), Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji