Novice

< nazaj

FIFA FIFPro World11 2017

Datum: 23.10.2017
Pri glasovanju za najboljšo enajsterico FIFA FIFPro World11 2017, je sodelovalo nekaj več kot 26.500 profesionalnih nogometašev iz 71 držav sveta, največ doslej, med njimi tudi skoraj 400 nogometašev v Sloveniji, članov SPINS.  Kot zanimivost naj omenimo, da so kar v 7 državah zadeli zmagovalno enajsterico večera.
Najbolj prestižne nagrade, o katerih odločajo nogometaši sami, so bile letos prvič podeljene na slavnostni prireditvi v Londonu. 
 
Nogometaši so odločili, da najboljšo enajsterico sveta za leto 2017, FIFA FIFPro World11 2017, sestavljajo:
 
VRATAR
- GIANLUIGI BUFFON (Italija, FC Juventus)

OBRAMBNI IGRALCI
- SERGIO RAMOS (Španija, Real Madrid CF)
- LEONARDO BONUCCI (Italija, FC Juventus/AC Milan)
- DANI ALVES (Brazilija, FC Juventus/PSG)
- MARCELO (Brazilija, Real Madrid CF)
 
VEZNI IGRALCI
- ANDRÉS INIESTA (Španija, FC Barcelona)
- LUKA MODRIĆ (Hrvaška, Real Madrid CF)
- TONI KROOS (Nemčija, Real Madrid CF)
 
NAPADALCI
- NEYMAR(Brazilija, FC Barcelona/PSG)
- LIONEL MESSI (Argentina, FC Barcelona)
- CRISTIANO RONALDO (Portugalska, Real Madrid CF)
 
Zmagovalca prireditve sta vsekakor Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta se v najboljšo enajsterico sveta uvrstila že enajstič zapored (2007-2017). Andres Iniesta je na večni lestvici tretji, saj se je med najboljše uvrstil že devetič. Sledi mu Sergio Ramos. Tretjič zapored je med enajstimi najboljšimi nogometaši sveta tudi Hrvat Luka Modrić, medtem ko se je Leonardo Bonucci med najboljših enajst uvrstil prvič.

Spodaj med slikovnim gradivom si lahko ogledate tudi najboljšo enajsterico sveta po okusu nogometašev v Sloveniji, ki so na mesto najboljšega vratarja postavili koga drugega kot Jana Oblaka, čuvaja mreže španskega Atletica iz Madrida.  Sicer je Jan skupno končal v peti enajsterici.

Najbolj prestižno nagrado večera je, po pričakovanju mnogih, ponovno osvojil Cristiano Ronaldo. Za najboljšo nogometašico je bila izbrana Nizozemka Lieke Martens. Za najboljšega trenerja moške ekipe je bil izbran Zinedine Zidane, za trenerko ženske ekipe pa selektorka Nizozemske, Sarina Wiegman.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji