Novice

< nazaj

Začelo se je glasovanje za najboljše nogometašice in nogometaše na svetu

Datum: 21.8.2023
Ekipa nogometnih zvezd World 11 2023, bo predstavljala trenutno najbolj izjemne igralke in igralce. To je edina svetovna nogometna nagrada, o kateri odločajo izključno glavni akterji nogometne igre, nogometašice in nogometaši.
 
Kako poteka glasovanje?
 
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO in pridruženi sindikati nogometašev po vsem svetu razpošljejo personalizirane povezave, ki igralkam in igralcem iz vseh profesionalnih nogometnih klubov omogočajo dostop do platforme za digitalno glasovanje. Nogometaši in nogometašice izberejo tri igralce/-ke, ki so bili/-e po njihovem mnenju najbolj izstopajoči/-e na vsakem od naslednjih položajev: vratarji/-ke, branilci/-ke, vezisti/-ke in napadalci/-ke.
 
Med najbolših enajst se uvrstijo vratar/-ka, trije branilci/-ke, trije vezisti/-ke in trije napadalci/-ke z največ glasovi na svojem položaju. 11. mesto je dodeljeno zunanjemu igralcu/-ki z naslednjim najvišjim številom glasov. 
 
Pri glasovanju tako kot vsako leto, sodelujejo tudi članice in člani sindikata SPINS, in sicer igralke 1. SŽNL in igralci 1. ter 2. SNL. Po svoji presoji izberejo kateregakoli od svojih vrstnikov. Orodje za glasovanje vsebuje seznam predlogov, vendar lahko dodajajo tudi imena, ki niso omenjena na pripravljenem seznamu.
 
 
Nagrade nogometašem se podelijo najboljšim igralcem na vsaki poziciji na podlagi njihovih nastopov v obdobju od 19. decembra 2022 do vključno 20. avgusta 2023. Izbrani igralci so morali v tem obdobju nastopiti na vsaj 23 uradnih tekmah (na najvišji nacionalni ali mednarodni ravni).
 
FIFA FIFPRO Women's World 11 sestavlja 11 najboljših igralk z vsega sveta. Nagrade se podelijo najboljšim igralkam na vsaki poziciji na podlagi njihovih nastopov v obdobju od 1. avgusta 2022 do vključno 20. avgusta 2023. Igralke so morale nastopiti na vsaj 25 uradnih tekmah (na najvišji nacionalni ali mednarodni ravni) v omenjenem obdobju.
 
Po koncu obdobja glasovanja bosta svetovna nogometna zveza FIFA in svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavila razširjene sezname ekip, nominirance/-ke, ki bodo prejeli največ glasov za FIFA FIFPRO Men’s World 11 in FIFA FIFPRO Women’s World 11.
 
Najboljših enajst v obeh kategorijah bo razkrito na podelitvi nagrad The Best FIFA Football Awards 2023.

 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji