Novice

< nazaj

SPINS XI: OBJAVLJAMO IMENA NAJBOLJŠIH NOGOMETAŠEV IN TRENERJA SEZONE 2021/2022 V PLT

Datum: 20.5.2022
Po objavi 23-ih nominirancev za najboljšo enajsterico sezone SPINS XI 2021/2022, objavljamo imena enajstih najboljših nogometašev, najboljšega nogometaša sezone, najboljšega mladega nogometaša in najboljšega trenerja Prve lige Telemach.
  
Med najboljšo enajsterico SPINS XI se je uvrstilo 6 nogometašev NK Maribor, 3 FC Koper, 1 NŠ Mura in 1 NK Olimpija Ljubljana.

Nagrade najboljšim bodo v dogovoru z Nogometno zvezo Slovenije podeljene v terminu žreba za novo tekmovalno sezono (Prva liga in 2. SNL), ki bo predvidoma v mesecu juniju na Brdu pri Kranju.

V letošnjem letu smo priča že osemnajstemu izboru najboljših nogometašev in trenerja sezone, ki ga izvaja Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. V tokratni izbor, so bili preko spletne aplikacije vključeni vsi nogometaši 1. SNL, več kot 800 nogometnih trenerjev, članov ZNTS, 12 športnih redakcij medijskih hiš (TSmedia/Sportal; MMC Šport; RTVSLO; VAL 202; POP TV; Planet TV; STA; Delo; Večer, Ekipa24; Dnevnik in Sportklub TV) in več kot 3600 navijačev. Za najboljše je bilo skupaj oddanih kar 3921 glasov.
 

ČLANI NAJBOLJŠE ENAJSTERICE SPINS XI, ZA SEZONO 2021/2022 SO:
 
Ažbe Jug (NK Maribor)
 
Nemanja Mitrović  (NK Maribor)
Žan Žužek (FC Koper)
Gregor Sikošek (NK Maribor)
Martin Milec (NK Maribor)
 
Tomi Horvat (NŠ Mura)
Kaheem Parris  (FC Koper)
Antoine Makoumbou (NK Maribor)
 
Ognjen Mudrinski  (NK Maribor)
Lamin Colley (FC Koper)
Mustafa Nukić (NK Olimpija Ljubljana)Za najboljšega nogometaša Prve lige Telemach je bil izbran igralec NK Maribor, Ognjen Mudrinski. Za najboljšega mladega nogometaša Prve lige Telemach je bil izbran igralec NŠ Mura, Tomi Horvat. Za najboljšega trenerja Prve lige Telemach je bil izbran trener FC Koper, Zoran Zeljković.

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji