Novice

< nazaj

FIFPro podpira novoustanovljene sindikate

Datum: 19.9.2011

Prejšnji teden so se predstavniki šestih nogometnih sindikatov s področja Vzhodne in Južne Evrope, odzvali na posebno vabilo mednarodne nogometne zveze FIFPro in obiskali njen sedež v Hoofdorpu, na Nizozemskem.

Generalni sekretar organizacije FIFPro Theo Van Seggeln ter član izvršnega odbora FIFPro Dejan Stefanović, sta izrekla dobrodošlico delegacijam iz Hrvaške, Srbije, Češke, Kazahstana, Malte in Gruzije. Trenutno omenjeni sindikati še niso polnopravni člani svetovne organizacije, Srbija je kandidatka za članstvo, Gruzija in Kazahstan sta še opazovalca, Hrvaška in Češka sindikata pa sta bila ustanovljena pred nedavnim. 

Namen omenjenega srečanja je bila predstavitev projektov oziroma aktivnosti FIFPro, izmenjava idej in informacij, povezanih z organizacijsko strukturo in delovanjem FIFPro ter natančna obrazložitev postopka za polnopravno članstvo. Predstavniki sindikatov so imeli možnost predstaviti svoje cilje in napredek ter nenazadnje poročati o položaju, v katerem se nahajajo nogometaši v njihovih državah.

»Zaradi izredno slabih razmer v nogometu, ki smo jim lahko priča v vzhodnoevropskih državah, nogometaši potrebujejo varnost in prav zato je ustanovitev sindikatov na omenjenem področju še toliko bolj pomembna za nas«, je dejal Theo Van Seggeln ter dodal, da je potrebno razrešiti še veliko število pomembnih nalog. 

»Veseli smo, da so prav v teh državah pokazali interes in voljo, da stvari obrnejo na bolje. Občudujemo njihov napredek in hkrati vztrajamo, da zavzeto nadaljujejo ter z dobrim delom dosežejo čim več zastavljenih ciljev«, je za konec povedal Van Seggeln.

FIFPro jim bo vedno stal ob strani.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji