Novice

< nazaj

Nogometna Gala SPINS XI 2013

Datum: 18.4.2013
V ponedeljek, 20. maja ob 20.00 uri, bo v veliki dvorani GH Union v Ljubljani Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) na svoji tradicionalni prireditvi podelil nagrade najboljšim nogometašem v sezoni 2012/2013. Nagrada za najboljšega nogometaša po izboru stanovskih kolegov je v svetu ena najbolj cenjenih lovorik, saj to priznanje podeljujejo soigralci in nasprotniki, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
Prireditev Nogometna Gala SPINS XI 2013, ki jo bo vodil komik, glasbenik in voditelj Tilen Artač, SPINS organizira že od leta 2004, tudi tokrat pa bo v prvi vrsti namenjena podelitvi nagrad najboljšim nogometašem v sezoni 2012/2013: razglasili bodo najboljšega vratarja, branilca, zveznega igralca in napadalca ter objavili najboljšo enajsterico sezone; izbrali najboljšega nogometaša sezone v Sloveniji, najboljšega mladega nogometaša in trenerja 1. SNL ter objavili tudi rezultate glasovanj za najboljšega sodnika sezone in najbolj urejeno igralno površino, za katere po vsakem odigranem krogu 1. SNL glasujejo nogometaši.
 
SPINS je v letu 2013 pozitivno okrepil sodelovanje z Nogometno zvezo Slovenije, na kar kaže tudi pred kratkim ustanovljena neodvisna arbitraža na področju nogometa, ki je prva športna arbitraža v Sloveniji in Vzhodni Evropi. SPINS je poleg izobraževanja na daljavo na mednarodni ravni, kjer je trenutno vključenih 16 športnikov študentov, leta 2013 izvedel tudi nekaj družbeno odgovornih in humanitarnih projektov, izmed katerih bosta na letošnji prireditvi bežno izpostavljena le dva, in sicer projekta "Podaj naprej" in "Nogometaši na tvoji strani", medtem ko bo več pozornosti posvečeno skrbi za športnikovo drugo življenjsko obdobje oziroma obdobje po končani športni karieri (izobraževanje na daljavo, karierno svetovanje/usmerjanje, program celovitega razvoja športnika, itn.). Več o široki paleti projektov, ki jih izvaja SPINS, si lahko preberete tukaj.
 
Pred prireditvijo bo 20. 5. 2013 organizirana tudi skupščina sindikata SPINS.
 

Ostale novice

Sorodne novice

  • XIV. SKUPŠČINA SPINS
    18.5.2023

    XIV. SKUPŠČINA SPINS

    14. redna skupščina sindikata SPINS je bila izvedena dne 15. 5. 2023 v Ljubljani, natančneje v hotelu Grand Plaza.

  • Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO
    18.11.2021

    Pozitivne spremembe tudi v evropski diviziji FIFPRO

    Predsednik SPINS, Dejan Stefanović, izbran tudi v izvršni odbor evropske divizije FIFPRO.

  • Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021
    16.11.2021

    Pariz gosti generalno skupščino FIFPRO 2021

    Prvič po letu 2019 so se člani skupščine FIFPRO, z upoštevanjem strogih zdravstvenih meril, srečali v Parizu.

  • XIII. skupščina SPINS
    18.11.2020

    XIII. skupščina SPINS

    V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

  • XII. skupščina SPINS
    3.12.2019

    XII. skupščina SPINS

    Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

Sponzorji