Novice

< nazaj

Fellaini in Mittagova v podporo beguncem

Datum: 20.6.2016
Nogomateša Marouane Fellaini in Anja Mittag sta v času evropskega prvenstva v nogometu EURO 2016, podprla kampanjo #SupportRefugees, ki se odvija danes, na svetovni dan beguncev. Pobudo Evropske unije sta podprla tudi svetovno združene nogometnih sindikatov FIFPro in evropska nogometna zveza UEFA.
 
Nogometaš belgijske izbrane vrste in Manchester Uniteda ter članica nemške reprezentance, ki je bila v letošnjem letu izbrana med najboljših enajst nogometašic sveta, se močno zavedata aktualnih problemov z begunci, s katerimi se v zadnjem obdobju sooča Evropska unija. Prvega s to problematiko druži tudi zgodovina lastne družine. ”Izrednega pomena je, da begunci prejmejo pomoč EU. To pomeni, da imajo dostop do hrane, osnovne zdravstvene oskrbe in izobrazbe. Svetovni dan beguncev sovpada s potekom EURO 2016, zato sem ponosen, da sem lahko del te kampanje,” je povedal Fellaini.
 
Oba nogometaša sta z veseljem sodelovala tudi pri snemanju video spota, v sklopu omenjene kampanje. Prav tako sta izrazila začudenje, kako velika je povezanost med nogometom in begunci.
 
”Izredno sem vesela, da so me povabili k sodelovanju, pri tako odmevni kampanji. Vsekakor je to ogromen korak za prepoznavnost ženskega nogometa v EU in svetu. Preko ene od nemških organizacij že podpiram majhnega dečka iz Tanzanije. Zagotavljam mu redno zdravstveno oskrbo in izobraževanje. Prav tako se ga tudi obiskala in se lahko na lastne oči prepričala, kje in kako mu lahko še pomagam. Po mojem mnenju je potrebno veliko vlagati v formalno izobrazbo otrok, da bodo lahko ti kasneje pomagali svojim državam pri razvoju,” je zaključila Mittagova.
 
Tukaj si lahko ogledate video posnetek kampanje #SupportRefugees.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji